donderdag 25 februari
12°C
10 km

Zulte plant heldenbos aan van 1,30 hectare

Als eerbetoon aan alle zorgverleners die dag in dag uit inspanningen leveren, plant de gemeente Zulte een heldenbos aan. "Net zoals de zorgdragers tijdens deze gezondheidscrisis de steunpilaren zijn in onze samenleving, zijn bossen en bomen cruciaal voor een gezonde en groene leefomgeving", klinkt het. 

In samenwerking met BOS+ zal de gemeente Zulte in de zone tussen de Kapellestraat, de Kouterweg en de Dennenstraat maar liefst 1,30 hectare bos aanplanten. Een nieuw stuk buurtgroen dat ook voor het publiek toegankelijk zal zijn. In dit nieuw stukje natuur zal ook een hondenloopweide worden aangelegd. Daarnaast komt er ook een pluktuin met een aantal bessenstruiken en fruitbomen. Er wordt ook een rustbank geplaatst die dienst kan doen als troostplek.

“We hadden dit bos graag aangeplant in samenwerking met onze lokale helden en vele geïnteresseerden die ingingen op onze oproep. Helaas strooit de huidige coronasituatie roet in het eten en zijn alle activiteiten – ook deze – verboden,” zeggen schepenen Sophie Delaere en Frederic Hesters. Het bos zal nu coronaveilig worden aangeplant door het gemeentelijk personeel, BOS+ en Demival