zaterdag 15 juni
18°C
4 km

Zulte zoekt dringend hulp voor kinderopvang

De gemeente Zulte is koortsachtig op zoek naar extra hulp voor de buitenschoolse kinderopvang. Het probleem is nu zo groot dat er gedacht wordt aan een maximumcapaciteit voor de opvang. Vanaf 19 oktober moeten kinderen op voorhand worden ingeschreven voor de opvang.

Een tekort aan kinderbegeleiders, het probeem stelt zich niet alleen in Zulte. Overal in Vlaanderen zitten verantwoordelijken van buitenschoolse opvang met de handen in het haar. Ze vinden nog moeilijk mensen die de job willen doen. De mensen die er wel werken haken af of gaan naar het onderwijs. Zo ook in groot Zulte, waar de kinderopvang nochtans sterk is uitgebouwd met vestigingen in Zulte, Olsene en Machelen.

Alle hulp is welkom

De gemeente zoekt in eerste instantie naar kinderbegeleiders. Maar ook andere mensen met een hart voor kinderen of jobstudenten zijn welkom. Wie enkele uurtjes per dag of week vrij heeft kan zich aanmelden bij de gemeente. Als dat mensen zijn met kinderen tussen 2,5 en 12 jaar mogen ze die gratis meebrengen. Wie interesse heeft om bij te springen kan contact opnemen met  met de coördinator van het initiatief buitenschoolse opvang in Zulte.

Vooraf inschrijven voor opvang

Omdat er zo weinig mensen beschikbaar zijn moet er gekeken worden naar het aantal kinderen in de opvang. Daarom is er samen met de schooldirecties beslist om vanaf volgende week te werken met inschrijvingen. Wie een beroep wil doen op de voor-of naschoolse opvang zal zich op voorhand moeten inschrijven. Het zou zelfs kunnen dat de gemeente vanaf 25 oktober moet werken met een maximumcapaciteit . Daarom vraagt Zulte uitdrukkelijk om de kinderen pas naar de opvang te sturen als er echt geen andere oplossing mogelijk is.