donderdag 25 april
10°C
74 km

Ibérico & aubergine 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 aubergines
  • sesamzaad
  • limoenzeste
  • bosuitjes
  • rode ui
  • artisjok
  • roquettesla
  • aliumbloemetjes
  • 400 g Ibérico pluimstuk 
  • 10 cl sake
  • 15 cl mirin
  • 50g shiromiso
  • 5 cl oestersaus
  • 5 cl soyasaus

ibericoaubergine.jpg

Aubergines:

snij de aubergines in plakken / bestrooi met grof zout / spoel af en dep droog.

Misoglase:

voeg alle ingredienten samen in een pannetje en laat op een rustig vuurtje inkoken tot stroopdikte.

Ibérico pluimstuk:

kruid met sechuanpeper en zout en grilleer op 300 ° C gedurende 2 tot 3 minuten aan elke kant
doe hetzelfde met de aubergine.