zaterdag 20 april
10°C
16 km

Parelhoen met citruskruiden & warmoes

Ingrediënten:

  • 2 filets van parelhoen / bundel verse warmoes / citroenthym / pijnboompitjes
  • goudpoederolijfolie / boter / eetlepel aardappebloem / espelettepeper / zout

Voor de Röstli:

  • 3 gewassen jonge aardappelen / 1 dikke wortel / 1 stuk verse gember
  • 1 sinaasappel – zestes / peper en zout / stukje verse curcuma
  • tien blaadjes citroenverbena

Voor de sinaasappel lak:

  • 2 eetlpels gembersap / 10 cl siroop van orangettes ( sinaasschil)
  • ​2 cl vers sinaasappelsap / versnipperde citrusafrikaantje

Benodigdheden:

  • Glazen kommetje / rasp / 2 steelpannetjes

Bereiding:

Rasp de aardappelen en de wortelen, de gember en de curcuma, kruid af en voeg een eetlepel
aardappelboem toe, meng met een beetje water en citroenverbena.

Vorm met de hand platte porties en bak op de plaat in olijfolie.
Snij de steeltjes van de warmoes in smalle reepjes per kleur
en stoof met boter en kruiden, voeg het fijn versenden loof toe als de steeltjes bijna gaar zijn.

Voeg de sapjes en siroopjes samen en laat inkoken tot gewenste dikte.
Bak de parelhoen op de velkant op de bakplaat goudbruin en krokant.

Maak een bedje van citroenthym in een ovenschaal, plaats de filet erbovenop,
arroseer met de lak en gaar op een zacht vuurtje verder.

Werk op het bord eventueel af met door goudpoeder bestoven pijnboompitjes,
enkele takjes citruskruiden en bloemetjes van citrusafrikaantjes.