donderdag 25 april
10°C
46 km

Tarbot

Ingrediënten:

  • 1 tarbot
  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 venkel
  • enkele takjes romeinse kervel
  • enkele takjes venkelgroen
  • 100 g boter
  • twee eetlepels dukkah ( mengsel van zaden en kruiden )
  • twee eetlepels broodkruim
  • 2 koffielepels maizena
  • 15cl amandelmelk
  • groene coulis van venkelgroen
  • 1 citroen

Bereiding:

kuis de tarbot, verwijder de kop en de zijgraten smeer in met olijfolie en plaats op de grill.

Snij stukken bloemkool en cutter kort met een liter water in de thermomix fijn,
doe hetzelfde met de venkel, en zeef het water eruit boven een zeef.

Meng de twee groenten en kruid met peper, zout en olijfolie plaats in een ovenschaal
en gaar in de oven.

Plaats de amandelmelk in een schaal en gooi wat kruiden op de kom
en rook de amandelmelk gedurende enkele minuten in een gesloten oven.

Controleer met een vork als de vis gaar is en haal het vel eraf,
bestrijk met een mengeling van broodkruim, versnipperde venkel en dukkah.

Laat de vis nog even verder in de oven om het korstje knapperig te maken,
haal de melk uit de schaal, bind met maizena, laat even inkoken
en verfris met het sap van een halve citroen.

Knijp de andere helft van de citroen over de vis alvorens te serveren.

Maak de filet los van de vis en serveer bovenop de bloemkool-venkel-couscous
werk af met de amandelmelk en de groene coulis van venkelgroen.