dinsdag 9 augustus
28°C
37 km

Zeebaars

  • 4 mooie stukken zeebaars
  • 1 prei
  • blaadjes zeekool
  • blaadjes lavas
  • peper zout citroenverbena dragon olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • groene prei-olie
  • handvol eucalyptusblaadjes gedroogd
  • halve citroen
  • klontje boter
  • olijfolie
  • Griekse yoghurt
  • licht gepekelde uitjes
  • bloemetjes van zeekool of lavas

schermafbeelding_2022-07-18_om_16.19.31.png

Trim de zeebaars en ontdoe van alle graatjes,
neem een kommetje licht gezouten water en laat de vis even erin,
dep de vis droog en leg hem  in een kommetje of schaaltje 
met peper en zout en het sap van een kwart citroen.

Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en plaats ze bij het vuur
laat ze een uurtje garen.

Snij de prei in ringen en spoel ze kort, meng ze met een beetje olijfolie in een kommetje,
kruid met peper en zout en bak ze aan op de bakplaat,
snij de sjalotjes fijn en fruit met een beetje olie op de bakplaat.

Pel de aardappelen en snij of breek in enkele grove stukken,
prak deze bij de sjalotjes op de bakplaat,
snij de zee-lavas fijn en voeg toe aan de aardappelen,
kruid af met peper, zout en prei-olie.

Bak de zeebaars op de velkant krokant en plaats op de rooster onder een stolp,
leg een gloeiend kooltje op de bakplaat en strooi er eucalyptusblaadjes over.

Draai de vis erboven zodat de rook opgevangen wordt onder de stolp,
zo wordt de vis gerookt en blijft hij ook mooi warm.

Bak op het laatst de zeekool en smoor kort met boter en water