zaterdag 15 juni
18°C
6 km

Hoe scheer je het beste je bikinilijn?

Informeer jezelf goed wanneer je je bikinilijn gaat scheren. Het gevoelige gebied moet door zowel een beginner als een ervaren scheerder op een goede manier behandeld worden. Kies hierbij voor een goede ladyshave, lees je in hoe je op de beste manier kunt scheren en zorg voor goed onderhoud na het scheren. In dit artikel geven wij je de juiste tips en technieken om de kunst van het scheren van de bikinilijn onder de knie te krijgen. 

Voorbereiding

Een goede voorbereiding begint met het verzamelen van de juiste benodigdheden. Tip: Let hierbij bijvoorbeeld op Philips ladyshave aanbiedingen om goedkoop een geweldige ladyshave aan te kunnen schaffen. Een belangrijke eigenschap van een goed scheerapparaat voor vrouwen is een aloë-strip om tegen wondjes te beschermen. Zorg ook voor een goede scheergel die bedoeld is voor een gevoelige houd.  

Schrubben is ook handig voor het scheren. Hierdoor verwijder je dode huidcellen en ontstop je huidporiën, waardoor je een veel gladder scheerresultaat zult krijgen. Ook vermindert dit irritatie doordat individuele haartjes in je ladyshave blijven hangen. Zorg er tevens voor dat te lange haren eerst getrimd zijn, zodat deze niet in je ladyshave blijven hangen. 

Onze ideale scheertechniek

Een goede scheertechniek zorgt voor een optimaal resultaat bij het scheren van de bikinilijn:

  1. Smeer eerst het scheergebied in met een kwalitatieve scheergel om te zorgen voor minder wrijving en makkelijk scheren.
  2. Gebruik een scherp scheermes en zorg ervoor dat je in de richting van de haargroei scheert. Vervang scheermesjes regelmatig, zodat ze niet bot worden en huidirritatie veroorzaken. 
  3. Wanneer je klaar bent met scheren, spoel je de resterende scheergel van je lichaam af en dep je je huid droog met een zachte handdoek. Doe dit zachtjes, want anders zou je huid alsnog kunnen gaan irriteren.

Uw huid verzorgen na het scheren

Het is belangrijk om je huid te verzorgen na het scheren van de bikinilijn. Door een paar extra stappen te nemen kun je infecties voorkomen, irritatie verminderen en een gezonde huid bevorderen:

  1. Gebruik na het scheren een antiseptisch middel, zoals alcohol, om bestaande bacteriën te doden en infecties te voorkomen. Maak hierbij gebruik van een watje. 
  2. Smeer het scheergebied na het scheren in met een (geurvrije) lotion of olie om de huid gehydrateerd te houden. Hierdoor blijft je huid na verloop van tijd zacht en soepel.
  3. Vermijd na het scheren te strakke kleding, waardoor het geschoren gebied goed kan ademen en niet gaat irriteren door wrijving met stof. Draag hierbij kleding van natuurlijke vezels zoals katoen. 

Conclusie

Het scheren van je bikinilijn kan een lastige taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en techniek kun je een glad resultaat bereiken. Bereid je goed voor, gebruik de juiste aanpak tijdens het scheren en verzorg je huid daarna om een gladde bikinilijn te krijgen. Besteed dus wat extra aandacht aan de beste manier om je bikinilijn te scheren - dat maakt het verschil.