Filemking

filemking1.jpg

 

Mezquite’s Heart (7+) :

Lucia, een inheems meisje uit Noord Mexico, hoopt haar vader’s gebroken hart te lijmen door het bespelen van de harp, dat traditiegetrouw in haar gemeenschap enkel gespeeld worden door mannen. Dit emancipatorisch film pareltje, winnaar voor de beste kinderfilm in BUFF Festival Malmö in Zweden, is een opsteker voor ieder kinderhart.

Wil je kans maken op vrijkaarten voor deze film op maandag 1 november om 14u00 in Sphinx cinema vul dan onderstaand deelnemingsformulier in.

 

Dreams are like wild tigers (8+)

De Indische Ranji (12) is met zijn ouders naar Berlijn verhuisd. Een casting call in Mumbai wakkert zijn droom aan een Bollywood Ster te worden maar hiervoor moet hij vele obstakels overwinnen en vooral in zichzelf geloven ! Zoals de titel weergeeft, is de film een levenslustig verhaal voor jong én oud; “Dromen zijn krachtig, maar ook “verlegen”. En als je ze hebt opgespoord en dicht bij ze bent gekomen, moet je ze ook nog temmen” aldus de regisseur

Wil je kans maken op vrijkaarten voor deze film op dinsdag 2 november om 14u00 in Sphinx cinema vul dan onderstaand deelnemingsformulier in.

 

Cinéconcert "Trains and tracks" (7+)

Samen op reis met filmpjes over de trein, met life muziek: spring mee op de trein van bewegende beelden, ga met ons mee op pad door de stad en volg de sporen van de eigenzinnige muzieknoten, samen met Stephane Orlando, pianist, veelzijdig muzikant en SABAM prijswinnaar 2020. In samenwerking met EUROPALIA TRAINS & TRACKS

Wil je kans maken op vrijkaarten voor deze film op donderdag 4 november om 11u00 in Tinnepot vul dan onderstaand deelnemingsformulier in.

 

Martin & the Magical Frorrest (8+)

Voor Martin die een stadsleven gewoon is, is het zomerkamp zonder internet en back to basics behoorlijk saai! Maar dan ontmoet hij sympathieke boswezens, bedreigd door hebberige ontwikkelaars, en zet een heuse reddingsactie op poten! Een ecologisch fantasy verhaal, dat geselecteerd werd voor KINOLAB in Polen, één van de toonaangevende script labs voor jeugdfilms.

Wil je kans maken op vrijkaarten voor deze film op donderdag 4 november om 14u00 in Sphinx cinema vul dan onderstaand deelnemingsformulier in.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Tentoonstelling Mahy

Maak kans op vrijkaarten voor de voorstelling Mahy van 9 september tem 31 oktober.

De Gentse familie Mahy beschikt over één van de grootste collecties oldtimers ter wereld die ze
decennia lang verzamelde in het Gentse Wintercircus. Deze tentoonstelling combineert
een selectie niet-gerestaureerde oldtimers uit de verzameling
met prachtige foto’s van Wouter Rawoens én het verhaal achter elke wagen.

Een gerestaureerd deel van de Mahy-collectie is te bezichtigen in een tweetal musea in België.
Het andere deel, de ‘Reserve’, is tot op vandaag nooit getoond aan een breed publiek. 

Voor deze expositie wordt de ‘Reserve’ van 600 authentieke auto’s voor het eerst ontsloten
en op meesterlijke wijze in beeld gebracht.

Vul onderstaand deelnemingsformulier in om kans te maken op vrijkaarten voor deze tentoonstelling.