Sociaal

Actie tegen bespa­ring op schoon­maak­per­so­neel bij stad Gent

Zo`n 60 activisten hebben gisterenavond hun stem laten horen bij de aanvang van de Gentse gemeenteraad. Ze willen dat de Gentse politici meer respect tonen voor het poetspersoneel van de stad. Sinds begin dit jaar lanceerden ze een petitie, tegen de besparingen op schoonmaakpersoneel bij de stad Gent. Die werd al meer dan 2000 keer ondertekend door leerkrachten, ouders en leerlingen. Maar de actievoerders willen meer.

De besparingen bij het poetspersoneel van de stad Gent zijn al maanden het gespreksonderwerp bij de vakbonden, het Collecti.e.f 8 maars en ook bij de belangenbond SAAMO. Sinds september vorig jaar moeten het schoonmaakpersoneel aan de stad het met 60 poetshulpen minder stellen. Bovendien werden de schoonmaaktaken ook uitbesteed aan privebedrijven en dat is problematisch, vinden ze bij SAAMO.

Thijs Vansteenwinckel, SAAMO Gent: "De voorbije 2 jaar hebben wij met meer dan 200 schoonmakers gesproken, we gaan met hen in gesprek om te horen welke problemen er zijn en welke oplossingen we zien, en het is overal hetzelfde geluid, de werkdruk is veel te hoog - verder ook die mensen hebben geen goed statuut, ze werken niet voor de stad maar voor privebedrijven, ze krijgen geen extralegale voordelen, hun loon is niet goed, de bedrijven voor wie ze werken respecteren de CAO`s niet dus er zijn zeker nog andere problemen".

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!