Bekende Vlamingen

Asse­ne­de eert Lot­te Kopec­ky met een muurtekening

Dat Assenede fier is op inwoonster Lotte Kopecky, dat weten we al een tijdje. Maar nu is die fierheid ook omgezet in een “blijvende” hulde. Straatartiest Michel Steppe maakte op een gevel aan het Molenbergplein een mural.

De muurtekening kadert in het project “13 gevels, 13 kunstenaars”. Assenede lanceert dat naar aanleiding van 1300 jaar Assenede. Eerder kregen Diederik van Assenede en Pim De Rudder een muurtekening. Lotte Kopecky kon niet ontbreken. De wereldkampioen zette Assenede al verschillende keren op de kaart en wordt graag gezien in Assenede.

Kunstenaar Michel Steppe

De mural van Lotte Kopecky is gemaakt door Michel Steppe. Dat is de artiest die Luc De Vos getekend heeft op de gevel aan het Sluizekenparkin Gent. Opvallend aan deze tekening zijn de regenboogkleuren en de Belgische kleuren. Die komen goed door op de grijze achtergrond. Het werk van Steppe is het 7e van de in totaal 13 werken die er komen.

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!