Gentenaar Marijn Coertjens schittert met team Belgium op WK Patisserie in Lyon
Het Belgische bakteam Belgian Pastry Lions, met de Gentse toppatissier Marijn Coertjens, heeft tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie in Lyon niet alleen een knappe 5e plaats bemachtigd, maar ook de prestigieuze prijs voor eco-verantwoordelijkheid in de wacht gesleept. Een mijlpaal, want het is al acht jaar geleden dat België nog aan deze wereldtop van de patisserie deelnam.
Onder leiding van coach Jean-Philippe Darcis wist het ervaren trio – Marijn Coertjens (chocoladespecialist), Raoul Andriessen (suikerexpert) en Dieter Charels (ijsspecialist) – indruk te maken met hun innovatieve en technisch hoogstaande creaties.
De wedstrijd, waarin 17 andere landen deelnamen, stond dit jaar in het teken van ‘Werelderfgoed’. België pakte onder meer uit met een ijstaart geïnspireerd op de saxofoon, een restaurant-dessert met Belgische kriekbier-smaken, en indrukwekkende steampunk-sculpturen van chocolade, suiker en ijs.
Japan won de hoofdprijs, gevolgd door Frankrijk en Maleisië, maar met hun originele smaakcombinaties en duurzame aanpak zette het Belgische team zichzelf opnieuw op de kaart in de wereld van haute patisserie.

De redactie
Zelf nieuws melden?
Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken
Een fout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!