Natuur

Bla­de­ren van water­le­lies in Gent­se plan­ten­tuin zijn super groot

Wie de Gentse plantentuin deze week bezoekt ziet er een opmerkelijk beeld. De bladeren van de waterlelies zijn dit jaar uitzonderlijk groot.

En dat is niet toevallig. Het is het gevolg van een experiment. Maar wie met de planten inzit, hoeft zich geen zorgen te maken. Het kan zeker geen kwaad dat die bladeren zo groot zijn zegt de hoofdtuinier. Alleen de andere planten in het water moeten af en toe eens wat extra lucht krijgen. Intussen weten ze wat te vertellen aan de plantentuin. 

Herbert Evrard, hoofdtuinier Plantentuin Ugent: "De plant wordt wel de reuzenwaterlelie genoemd, maar dit jaar zijn ze wel uitzonderlijk groot. We zouden een experiment doen met verschillende grondmengsels. Dus één waar we uiteindelijk alleen stalmest bij onze compost gingen toevoegen en dit jaar is daar nog een traagwerkende meststof, osmocoat, aan toegevoegd. Die heeft er voor gezorgd dat we dit jaar uitzonderlijk grote bladeren hebben, van wel 2,60 meter groot".

De plant wordt wel de reuzenwaterlelie genoemd, maar dit jaar zijn ze wel uitzonderlijk groot

Herbert Evrard, hoofdtuinier Plantentuin Ugent
De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!