Depu­ta­tie geeft ver­ka­ve­ling Oost­mo­len geen vergunning

Het actiecomité Red Oostmolen uit Aalter haalt opnieuw een slag thuis. De deputatie heeft gisteren de tweede vergunningsaanvraag voor een grote verkaveling verworpen, dat laat vlaams parlementslid Mieke Schauvliege van Groen weten. 

Een projectontwikkelaar wil er meer dan 300 woningen bouwen, maar het gebied rond de Oostmolen is watergevoelig. En dus werd er telkens weer beroep aangetekend. Maar de gemeente Aalter bleef dezelfde aanvraag doen omdat Aalter dit een belangrijk dossier vindt voor woonuitbreiding. Volgens de gemeente is ook de ligging ideaal. Maar de deputatie ziet dat anders en gaf gisteren een "no go" aan het dossier. Er zou volgens de deputatie geen wettelijke basis zijn om de verkaveling toe te laten. Een definitief einde is dit nog niet, als de projectontwikkelaar een vergunning wil, moet hij naar de Raad voor vergunningsbetwistingen, of kan hij een nieuw, aangepast dossier indienen bij de gemeente. 

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!