Sociaal

Extra finan­ci­ë­le steun voor Gent­se orga­ni­sa­ties die nieuw­ko­mers hel­pen met soci­aal netwerk

De stad Gent heeft vandaag een extra subsidie bekendgemaakt van 257.000 euro. Die gaat naar 5 organisaties die nieuwkomers helpen bij hun integratie in de maatschappij. De steun komt vanuit de Vlaamse overheid en de Europese Unie.

Mensen die in Gent toekomen moeten een inburgeringstraject volgen. Dat bestaat onderandere uit lessen Nederlands en maatschappelijke oriëntatie. Daarnaast is het belangrijk dat deze nieuwkomers ook een sociaal net uitbouwen. De vijf organisaties die nu extra steun krijgen zijn daar hard mee bezig. Het gaat om Refu Interim, Duo for a Job, De Centrale, Sportaround en een Hart voor Vluchtelingen (foto). Zij zorgen onderandere voor zangmomenten in het Nederlands of praatsessies in het Nederlands. Maar er zijn ook sportlessen voor nieuwkomers en via Refu en Duo for a Job worden mensen opgeleid om aan de slag te gaan als vrijwilliger om later eventueel in een job te stappen.

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!