Gemeen­te Merel­be­ke wil dat stad Gent wijk­mo­bi­li­teits­plan Zwijn­aar­de aanpast

Drie maanden na de invoering van het wijkmobiliteitsplan van Zwijnaarde, komt er kritiek vanuit Merelbeke. De gemeente moet vooral tijdens de spitsuren meer verkeer slikken, met lange files tot gevolg. Door het plan kan het verkeer nu minder door woonwijken rijden en wordt iedereen langs de grote invalswegen gestuurd. In Merelbeke willen ze dat de stad het mobiliteitsplan aanpast.

Renaat Van Holsbeeck - bewoner Hutsepotstraat Zwijnaarde: "De doorstroming van het verkeer... oké je haalt auto's uit bepaalde zones weg, maar je stuurt ze naar een zone die nu al volzet is. Dus het gaat nog meer volzet geraken en er gaat nog meer file ontstaan op de hoofdwegen. Hier in deze straat is er soms ook file. Maar ja Merelbeke is zeker in van de slachtoffers die meer wagens te verduren krijgt tijdens sommige momenten van de dag".

De Merelbeekse mobiliteitsschepen Luc Van Huffel wil snel samenzitten met Gents mobiliteitsschepen Watteeuw om te kijken of er aanpassingen kunnen komen. In Merelbeke betreuren ze ook de communicatie van de stad, want de gemeente werd amper betrokken. Intussen raakte bekend dat het overleg met schepen Watteeuw van Gent er komt vrijdag 23 augustus.

"Een ingreep op het grondgebied Gent heeft ook impact op de aanpalende gemeenten"

Luc Van Huffel (Blauw) - schepen van Mobiliteit Merelbeke
De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!