Gents restaurant serveert duoburger: 50% vlees en 50% peulvruchten

Goed nieuws voor wie minder vlees wil eten! Slagerij De Zwalmbeekhoeve introduceert de duoburger, een mix van 50% varkensvlees en 50% peulvruchten en groenten. Dit initiatief, ontstaan uit het project 'diversi-peul' van de Boerenbond en de provincie Oost-Vlaanderen, werd vandaag voor het eerst geserveerd in Resto Leo, het provincierestaurant van de provincie Oost-Vlaanderen in Gent, ter gelegenheid van Wereldpeulvruchtendag.
De vraag naar alternatieven voor vlees zonder iets te missen van de smaak of voedingswaarde, is de laatste jaren sterk toegenomen. De duoburger biedt hiervoor een ideale oplossing. De bedoeling is jong en oud te stimuleren om meer groenten te eten. Dankzij de toevoeging van voedzame peulvruchten en groenten krijgt de burger niet alleen een rijke smaak, maar ook een gezonde twist.
Peulvruchten
In Vlaanderen worden verschillende soorten peulvruchten geteeld. Van veldbonen tot spliterwten, maar ook witte en rode bonen, linzen en kikkererwten. De vruchten zijn niet enkel gezond voor de mens, maar ook goed voor het milieu. Ze kunnen beter tegen de droogte, zorgen voor een betere bodemstructuur en besparen op kunstmest
(Foto: erov)
Zelf nieuws melden?
Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken
Een fout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!