Culinair

Gent­se food­con­cept Pure­to breidt dit najaar uit naar Brug­ge en Leuven

Pureto

Het Gentse comfortfoodconcept Pureto, in 2023 opgericht door broers Gilles en Gaétan Vandegehuchte, plant dit najaar de opening van twee nieuwe vestigingen: in Brugge en Leuven. Deze expansie volgt op het succes van hun eerste vaste locatie in de Walpoortstraat in het centrum van Gent.

Pureto begon in 2023 als een foodtruck die plantaardige puree combineerde met diverse toppings, zowel vlees- als veganopties. Het concept groeide snel dankzij een sterke aanwezigheid op sociale media, met momenteel drie miljoen maandelijkse views op TikTok en Instagram. 

De eerste fysieke winkel in Gent realiseerde in de eerste twee maanden een omzet van meer dan 400.000 euro. Naast fysieke locaties blijft Pureto actief op festivals zoals Pukkelpop en Paradise City.

Crowdlendingcampagne

Om de verdere groei te ondersteunen, lanceert de start-up een crowdlendingcampagne via het Belgische platform Winwinner. De financiering zal worden gebruikt voor de opening van twee nieuwe vestigingen (Brugge en Leuven) in het najaar van 2025 en de verdere ontwikkeling van het concept, inclusief seizoensgebonden bowls en kindermenu’s.

In 2024 werd Pureto bekroond tot Starter van het Jaar door ondernemersorganisatie UNIZO, een erkenning voor hun innovatieve benadering van traditionele gerechten. (Foto: Pureto)

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!