Gemeenten

KAA Gent Are­na her­me­tisch afgesloten

2024-02-21 - KAA Gent Arena hermetisch afgesloten

Als je gisteren of vandaag langs de KAA Gent Arena bent gepasseerd, heb je ze ongetwijfeld zien staan, de grote zwarte bouwhekken. Die moeten het stadion van KAA Gent hermetisch afsluiten voor de voetbalmatch van vanavond tegen Maccabi Haïfa. De politiediensten vreesden voor incidenten omdat Haïfa een club uit Israël is, vandaar een match met gesloten deuren. Tot ongenoegen van de technische staff en de spelers, want zij moeten een 1-0 achterstand zien op te halen om Europees te overleven.   

Hein Vanhaezebrouck, trainer KAA Gent: "Ik las vorige week ergens dat het heel moeilijk was om dit te beveiligen. En dat er daarom geen publiek mogelijk was. En dan zag ik gisteren een artikel over de financiële Europese top en dat men dat in de Ghelamco wou organiseren omdat die heel gemakkelijk te beveiligen was. Dus ik dacht oei, twee tegenstrijdige verklaringen. Voor het voetbal was het moeilijk te beveiligen omdat het hier zo afgelegen ligt en we kunnen dat niet echt afsluiten. En voor de Europese top gemekkelijk te beveiligen. Hetmoet toch zijn dat het twee verschillende werelden zijn".  

Duidelijker kan het niet. Coach Vanhaezebrouck had vanavond heel graag een beroep gedaan op zijn twaalfde man, omdat die de Buffalo's in moeilijke momenten vooruit kan stuwen. Maar die twaalfde man moet vanavond voor het scherm naar de match kijken. Want het stadion is afgesloten. Wie er niet moet zijn komt er niet in. En dat is ook de bedoeling voor de Europese financiële top van vrijdag. Ook dan kom er niemand anders binnen dan de geodigden en de pers. Het afsluiten van het stadion gaf de organisatoren van de top nu al de kans om alles in gereedheid te brengen voor die financiele bijeenkomst. En intussen is het voor de Buffalo's een belangrijke match. Ze willen graag verder bekeren in Europa, omdat er dan mogelijks een mooie tegenstander wacht. iets waar zowel de spelers, staff als supporters naar hunkeren. 

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!