Kan­toor­ge­bouw van BNP Par­bi­as For­tis in Sint-Amands­berg beklad

Het kantoor van BNP Paribas Fortis in Sint-Amandsberg is afgelopen nacht beklad met rode verf. Naar de daders was het eerst nog gissen, maar intussen is het duidelijk dat dit het werk is van pro-Palestijnse activisten.

Het was wel even schrikken voor het personeel van het BNP Paribas Fortiskantoor in Sint-Amandsberg. Het kantoorgebouw langs de Antwerpse Steenweg zat vanmorgen onder een dikke laag rode verf. Vorige week raakte bekend dat de bank tussen januari 2021 en augustus 2023 5,7 miljard stopte in de financiering van bedrijven die wapens leveren aan het Israëlische leger. Het zette pro-Palestijnse activisten aan tot vandalisme. De meningen over deze actie zijn verdeeld.

Het is natuurlijk een actie waarbij je eigendom beschadigt of ervoor zorgt dat er kosten aan verbonden zijn. Kuiskosten.

Ik snap wel de actie van deze actievoerders. BNP Paribas investeert nog altijd in militair materieel. Investeert nog altijd in wapenleveranciers en die vooral wapens leveren aan Israël waarvan we toch allemaal weten dat er al meer dan 30000 doden gevallen zijn, vooral vrouwen en kinderen. 't Is een grote oproep aan BNP Parbias Fortis om onmiddellijk te stoppen met de financiering van het doden van mensen.

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!