Lie­ve­gem­se soft­wa­re gaat mee de ruim­te in met Ari­a­ne 6

Morgenavond is het zover. Dan lanceert het Europees ruimtevaartagentschap ESA voor de allereerste keer de Ariane 6 raket vanop de basis in Frans-Guyana. Met dank aan een softwarebedrijf uit Lievegem zowaar. ProSuite was met hun software betrokken bij de assemblage van de nieuwste Europese draagraket. Wij gingen vandaag uitzoeken hoe dat precies zit.

Patrick De Jaeger CEO ProSuite: "Als ProSuite hebben wij software geleverd voor de assemblage van de raketten, waarbij we geholpen hebben om de kosten gigantisch te reduceren. Door de manier waarop ze onze software gebruiken wordt de kwaliteit naar een veel hoger niveau gelift. Met een besparing aan kosten. Dat wil zeggen dat er minder kosten nodig zijn om tot hetzelfde resultaat te komen".

Want de software heeft de controle over de toestellen die operatoren gebruiken bij de assemblage. Omdat de software de toestellen aanstuurt en iedereen met dezelfde instructies werkt, zijn menselijke fouten niet meer mogelijk. Zo wordt het een pak veiliger.

"Het is natuurlijk boys and their toys. Het is wel leuk om daar deel van te kunnen uitmaken en ook voor het team is dat heel belangrijk."

Patrick De Jaeger, CEO ProSuite
De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!