Cultuur

Nieuw open­lucht dan­ce­fes­ti­val zal plaats­vin­den onder Gent­se stadshal

Dj tsjon

Gent Loves Electronics, zo heet het nieuwe openlucht dancefestival dat op 31 augustus -overdag- wordt gehouden onder de Gentse stadshal.

Volgens de organisatie (bestaande uit onder meer Olivier Tjon en Gerald Claes) van Gent Loves Electronics is het nieuwe dancefestival -dat kortweg GENT.LE gedoopt werd- in de eerste plaats een eerbetoon aan Gent als bakermat van de elektronische dancemuziek. De eerste editie van GENT.LE, op 31 augustus, moet daarbij gezien worden als een test case. Bedoeling is dat hier een volwaardig stadsfestival uit voortvloeit waar op 20 tot 30 locaties in de historische stadskern compacte dj sets worden gedraaid, die zo voor heuse straatfeesten moeten zorgen met voldoende aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. GENT.LE kan volgens de organisatie gezien worden als een Gentse elektronische versie van het wereldberoemde Notting Hill carnival.

Het initiatief wordt gedragen door een brede vertegenwoordiging van stadsbestuur & stadsdiensten, en partners uit de nightlife-, event- en cultuursector.
De line-up voor 31 augustus is nog niet bekend. Wat wel vaststaat, is dat het nieuwe dancefestival zal starten met een officiële huldiging door burgemeester Mathias De Clercq van de oprichters van het legendarische Gentse dance label R&S records: Renaat Vandepapeliere en Sabine Maes.


De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!