Mobiliteit

Nieu­we brug over E40 in Dron­gen blijkt te smal voor vrachtwagens

Een dikke maand na de opening van de nieuwe brug over de E40 in Drongen duiken er problemen op. De brug blijkt in de bochten te smal te zijn voor vrachtwagens, zeker als er uit de andere richting ook een voertuig komt. En dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Bij het Agentschap Wegen en Verkeer erkennen ze het probleem. Er worden nu voorrangsborden geplaatst om het verkeer beter te regelen.

Jef Schoenmaekers - Agentschap Wegen en Verkeer: "De vraag is: hoe is dit kunnen gebeuren? Een brug van 8 miljoen euro. Hoe is dit kunnen gebeuren? Het is zo dat we bij het bouwen van de brug met een aantal randvoorwaarden zaten. We moesten binnen het openbaar domein blijven en we moesten ook snel handelen, want het is een brug die anders moest afgesloten worden. We hadden ook twee doelstellingen. Enerzijds de ontsluiting van de industriezone, dus zorgen dat er zwaar vrachtverkeer door kan. Anderzijds wilden we ook een veilige fietsverbinding. Dat samen heeft ervoor gezorgd dat we compromissen moesten sluiten en dat wil zeggen dat we hier nu met een redelijk nauwe bocht zitten"

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!