Economie

Ook banen bedreigd bij Snop Auto­mo­ti­ve Gent na her­struc­tu­re­ring Audi Vorst

Zo'n 150 werknemers van Snop Automotive vrezen voor hun job. Het bedrijf in de Gentse haven is toeleverancier voor Audi in Vorst. Het maakt onderstellen voor de Audi Q8 e-tron, een elektrische luxewagen. Maar de Duitse autofabrikant heeft de productie van dat model gisteren stopgezet. En dus zijn de arbeiders van Snop Automotive sinds vandaag economisch werkloos. Hoe lang de situatie zal duren, is voorlopig nog niet duidelijk.

De parking is zo goed als leeg en de slagbomen zijn gesloten. Het grootste deel van de 150 werknemers van Snop Automotive is economisch werkloos. Het Gentse bedrijf maakte jaren onderstellen voor de elektrische Audi Q8. Maar nu de Duitse autofabrikant de productie ervan stopzet, is er geen werk meer. Een verrassing was het niet, want de tijdelijke werkloosheid is voor de arbeiders niet nieuw.

Marc Staelens - ABVV Metaal Gent: "De laatste tijd is jammergenoeg de verkoop van de Audi Q8 sterk verminderd. Daardoor zijn onze mensen bij Snop Automotive ongeveer een jaar al regelmatig werkloos. Daarbovenop is het ook slecht geregeld. De mensen moeten de ene keer wel werken, de andere keer niet. Er wordt gezegd: maandag en dinsdag moet je werken, maar dan moeten ze toch thuisblijven. Er zit echt geen structuur in" 

"Ik verwacht jammer genoeg geen positief nieuws meer van Audi. Maar je weet maar nooit, we moeten alle deuren open houden".

Marc Staelens, ABVV Metaal
De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!