Evenementen

Ook de her­bruik­ba­re beker is klaar voor de Gent­se Feesten

In Gent is vandaag het ontwerp van de herbruikbare beker voor de Gentse Feesten voorgesteld. De beker zal gebruikt worden op het Sint-Baafsplein, de Korenmarkt, de Groentemarkt, Boomtown, Place Musette, het Walter De Buckplein, de Vlasmarkt, Ons Luisterplein, op Mardi Grass en op Polé Polé. Het is de eerste keer dat alle organisatoren samenwerken om drank te bedienen uit één en dezelfde beker.

De beker werd vandaag voorgesteld op een boot langs de Bisdomkaai. En dat is symbolisch. Want op de beker staat een landkaart met de Belgische rivieren. De beker zorgt voor een grote doorbraak op de Gentse Feesten. Hij moet de werking met de herbruikbare bekers een stuk gemakkelijker maken. Op sommige plaatsen zal je de beker kunnen inwisselen voor een nieuw drankje, andere pleinen werken met inwisselpunten. Daar kan je de beker inwisselen voor geld.

Waarborg

De bekers worden aangeboden in drie verschillende formaten. 0,25 centiliter, 0,50 centiliter en een bierkan van 1,5 liter. Daarvoor moet je een waarborg betalen van 1 euro voor de glazen en 5 euro voor de kan. Wie de beker op het einde van zijn bezoek inruilt mag de waarborg drie dagen later op zijn rekening verwachten.

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!