Economie

Slim­me vuil­nis­bak­ken moe­ten voed­sel­ver­spil­ling in res­tau­rants beperken

Hoe kunnen restaurants ervoor zorgen dat ze minder eten moeten weggooien? 

De Artveldehogeschool probeert daar een antwoord op te bieden met een slimme vuilnisbak. In Gent loopt in een aantal restaurants een proefproject om de voedselverspilling bij te houden met die slimme vuilnisbakken. Dankzij artificiële intelligentie kan perfect geregistreerd worden wat er allemaal weggegooid wordt en op basis daarvan kunnen restaurants bijsturen. Wij gingen kijken hoe dat precies in zijn werk gaat.

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!