
Voor het elfde jaar op rij koos UNIZO Oost-Vlaanderen de Starter van het Jaar. De broers Gilles en Gaétan Vandegehuchte werden dit jaar uitgeroepen tot winnaars met hun bedrijf Pureto.
Puree in een hip jasje
Het Pureto-idee bedachten de broers aan hun keukentafel. Ze wouden graag de recepten van hun moeke Lisette in een modern jasje steken. Hun doel was om de traditionele Vlaamse kost weer hot te maken bij jong en oud. Hun concept bereikte de markt door een aanstekelijke internetcampagne te voeren. Hun video's werden zo goed ontvangen, dat ze zelfs genomineerd werden voor een Jamie.
Van restaurant tot festivalweide
Pureto kan je vinden in Dendermonde, Schellebelle en sinds 13 februari ook in Gent. De opening in de Walpoortstraat was een gigantisch succes. De broers zullen nog twee restaurants openen dit jaar, maar de locaties blijven momenteel nog even een geheim.
Wie deze zomer tickets heeft bemachtigd voor Paradise City of Pukkelpop kan ook eens bij de foodtrucks passeren van Pureto. Die zullen deze zomer op verschillende festivals en evenementen staan met hun pureebowls.
Moeilijke keuze
Het was dit jaar niet gemakkelijk om een winnaar te kiezen, vertelt Jos Vermeiren, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Oost-Vlaanderen: "We hadden dit jaar een zeer sterke lichting van kandidaat-starters-van-het-jaar en de jury heeft na rijp beraad gekozen voor Pureto. Gilles en Gaétan hebben een herkenbaar en traditioneel product in een nieuw, hip jasje gestoken. Pureto is ook razendsnel uitgegroeid tot publiekslieveling dankzij de filmpjes op sociale media. (...) Kortom, ze hebben niet alleen de juiste ingrediënten voor de lekkerste puree in huis, maar ook die voor een echte ‘Starter van het Jaar’."
(Foto: Rembrand Neirinckx)
Zelf nieuws melden?
Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken
Een fout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!