
In Lievegem was minister van Financiën Vincent Van Peteghem vandaag te gast in het bedrijf "What's Cooking?", het vroegere Ter Beke. De minister kreeg een rondleiding langs de productielijn en had het met de bedrijfsleiders over duurzaam ondernemen.
Het bezoek kaderde in de reeks zomerstages voor politici georganiseerd door VOKA. What's Cooking? is de nieuwe naam van het bekende voedingsbedrijf Ter Beke uit Lievegem. Wat begon als een bescheiden charcuteriebedrijfje, is nu uitgegroeid tot een multinational met 3000 werknemers over heel Europa. En sinds kort dus ook met een nieuwe naam met internationale uitstraling.
Uitdagingen
De inkoopprijs van vlees is dit jaar al met 25% gestegen en de tomaten, die het bedrijf massaal verwerkt in haar kant-en klare lasagnes, zijn schaarser geworden door de droogte in Zuid-Europa. Ook de loonkosten in eigen land gaan er niet op achteruit. Het bedrijf krijgt dus te maken met heel wat uitdagingen en die komen vandaag ook aan bod.
Zelf nieuws melden?
Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken
Een fout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!