Oost-Vlaam­se poli­ti­ci leg­gen eed af in Vlaams parlement

In het Vlaams parlement in Brussel was het gisteren de eerste werkdag voor de parlementsleden. Die eerste zitting gaat traditioneel gepaard met de eedaflegging. Bekende en minder bekende Oost-Vlamingen passeerden de revue. En voor sommigen was het zelfs de allereerste keer.

Het is nu officieel, Frederik Sioen is Vlaams volksvertegenwoordiger. Zijn eed is afgelegd, hij is nu officieel lid van de Vooruit-fractie. Hij is één van die nieuwe vlaamse volksvertegenwoordigers.
Bij de anciens uit de regio mogen we zeker Joke Schauvliege van CD&V niet vergeten. Zij is zeer tevreden met het nieuwe mandaat, maar kende gisteren al meteen pech. Op weg naar de trein verstuikte zij haar enkel zwaar en kwam zo op spoed terecht. Schauvliege werd verkozen als derde ondervoorzitter van het parlement. Mieke Schauvliege, haar naamgenoot uit Aalter, is opnieuw fractieleider voor Groen. 

De andere Oost-Vlaamse namen die gisteren hun eed kwamen afleggen, zijn onder andere Johan Deckmyn van Vlaams Belang, Robrecht Bothuyne van CD&V, Freya Van den Bossche van Vooruit, Egbert Lachaert van Open Vld en de voormalige voorzitter van de senaat, Stephanie D'hose van Open Vld. Ook Onno Vandewalle van PVDA kende een goede verkiezingsdag. Ook hij kan zijn jarenlange werk in Brussel verderzetten.

De redactie

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!