Is je auto goed ver­ze­kerd wan­neer je in het bui­ten­land bent?

2022-11-03 - 24web autoverzekering

Het kan zijn dat je met de kerstdagen of volgende jaar in de zomervakantie zonnige oorden opzoekt om vakantie te vieren. Ben je gehecht aan je mobiliteit dan wil je graag dat er na een vliegreis een auto op je staat te wachten op je vakantiebestemming. Het is toch een heerlijke gedachte als je ook in het verre vakantieland de auto kunt pakken om de omgeving te verkennen. Maar is je auto goed verzekerd wanneer je in het buitenland bent?

Dat vragen veel vakantievierders zich regelmatig af wanneer ze in het buitenland in hun bolide aan het toeren zijn. Maar dan is het eigenlijk al te laat, wanneer je bij een ongeluk betrokken raakt. In het buitenland, en zeker buiten Europa gelden vaak heel andere verkeersregels en procedures wanneer je schade rijdt. Welke verzekeringen heb je nodig? Wat gebeurt er als je schade hebt? En hoe zit het met het eigen risico?

Wanneer je op vakantie in het buitenland bent, is het altijd verstandig om je auto goed te verzekeren. Kijk dus voordat je op reis gaat hoe het zit met verzekeringen en eigen risico. En hoewel veel vakantiegangers er tegenop zien om dit goed te regelen, kan dit online vaak op een redelijk eenvoudige manier geregeld worden. Dat geldt ook voor landen buiten Europa. Regel je het van te voren dan weet je zeker dat je altijd rond kunt blijven rijden wanneer je in een niet-Europese land bent. Er zijn namelijk verschillende verzekeraars waar je terecht kunt voor een goede autoverzekering wanneer je tijdens je vakantie een auto huurt in het buitenland. We geven echter wel een zeer dringend advies omdat thuis achter je eigen laptop ruim van te voren allemaal te regelen. Dit voorkomt bij calamiteiten tijdens je vakantie in het buitenland een hoop stress en geregel. Vooral bij de grotere verhuurders en verzekeringsmaatschappijen is er in het buitenland vaak goede ondersteuning. Let daar dus ook op voordat je een auto huurt en een speciale reisverzekering afsluit. Het kan je behoorlijk wat hoofdpijn schelen als je goede ondersteuning van je verhuurder en verzekeraar hebt.

Goede voorbereiding

Het is altijd aan te raden om je goed te verdiepen in de wetten en regels die in het buitenland gelden. Ga je naar het Verenigd Koninkrijk dan zullen de meeste autobestuurders het in ieder geval wel weten dat je aan de linkerkant van de weg moet rijden. Maar als je vakantiegangers aan een theorietest onderwerpt omtrent verkeersregels in Engeland dan zullen er vast een hoop zakken. Verdiep je dus goede in de voorschriften van een bepaald land voordat je daar in de auto stapt. Dat voorkomt een hoop problemen en onduidelijkheden.

Uitgebreide dekking

Denk bij een autoverzekering in het buitenland niet alleen aan schade of diefstal van of uit je auto maar ook aan lichamelijke verwondingen die je kunt oplopen bij een botsing. Ga je alleen een standaard verzekering afsluiten kijk dan goed uit of die een goede dekking heeft. Ga ook na wat de hoogte is van het eigen risico en pas die eventueel aan als daar de mogelijkheid toe is.

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!