De voor­de­len van een crossbodytas

2023-01-05 - 24web crossbodytas

Sleutels, mobiele telefoon, portemonnee, waterfles, snacks, make-up, tissues - met zoveel dingen om mee te nemen, is een handtas de meeste dagen een essentieel item. Traditionele handtassen worden op de schouder of in de hand gedragen, en hoewel ze net zo handig zijn als crossbodytassen, kunnen ze omslachtig zijn en pijn veroorzaken als ze te lang worden gedragen. Dit heb je niet als je er juist voor kiest om een crossbody tas dames te dragen. Crossbodytassen hebben namelijk een groot aantal voordelen waardoor ze de perfecte tas zijn voor elk seizoen.

Er zijn meerdere manieren om het te dragen

Crossbodytassen worden traditioneel over de borst gedragen, waarbij het hoofdvak op de heup rust. Je kunt een crossbodytas echter op verschillende manieren dragen. Je kunt het hoofdvak meer naar de voorkant van je lichaam plaatsen, zodat het op je bekken rust. Je kunt het hoofdvak ook naar de achterkant van het lichaam draaien, zodat het op je onderrug of billen rust. Het wordt dan dus eigenlijk net een rugtas dames, al blijft de crossbodytas nog wel een stuk kleiner.

Ze zijn beter voor je rug en schouders

Veel handtassen worden over de schouder gedragen, wat na verloop van tijd leidt tot rug-, nek- en schouderpijn. Een crossbodytas verdeelt het gewicht van items gelijkmatig over het lichaam, waardoor die delen van het lichaam minder worden belast. Veel artsen en fysiotherapeuten raden hun patiënten zelfs crossbodytassen aan in plaats van schoudertassen. Op deze manier krijg je zeker geen pijn aan je rug en schouders. Daarom alleen al is het een goed idee om een crossbodytas te dragen.

Je kunt eenvoudig items uit de tas halen

Om items uit een tas die op de schouder wordt gedragen te verwijderen, moet je de schoudertas meestal verwijderen en doorzoeken. Met een crossbodytas kun je eenvoudig de flap van de tas openritsen of openen en de items die je nodig hebt verwijderen zonder de tas ooit af te doen. Dit is al helemaal gemakkelijk als je de crossbodytas voor je lichaam houdt, je kunt dan bijvoorbeeld eenvoudig je smartphone of make-up uit de tas halen.

Het is lastig om een crossbodytas te stelen

Als je onderweg bent om boodschappen te doen, doe je misschien je handtas af en zet je hem ergens opzij. Als je dit doet, loop je helaas het risico dat je tas wordt gestolen, samen met alle belangrijke items erin. Een crossbodytas kan te allen tijde comfortabel worden gedragen, waardoor het risico dat deze wordt meegenomen, wordt verkleind. Je wilt uiteraard niet dat je spullen gestolen worden, daarom is een crossbodytas dragen een goed idee.

Ze hebben geen hangende banden

Tassen die over de schouder worden gedragen, kunnen je gefrustreerd maken, omdat de riemen constant langs de arm kunnen glijden, waardoor je ze vaak moet bijstellen. Crossbodytassen elimineren dit probleem volledig omdat de riem gedurende de hele draagtijd op zijn plaats over je borst blijft. Zo blijft de tas altijd goed zitten, terwijl je geen last hebt van de hangende banden. 

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!