de per­fec­te strand­tas voor deze zomer

2023-05-22 - de perfecte strandtas voor deze zomer

Zo kies jij de perfecte strandtas voor deze zomer

Het duurt nog even, maar voor je het weet is het zover. We hebben het dan natuurlijk over de zomer. Of je nu in eigen land blijft of naar het buitenland gaat, een goede strandtas is voor een dagje strand natuurlijk een absolute must. Het grote voordeel aan deze tas, is dat je er niet alleen je handdoeken in kwijt kunt, maar ook een boek of tijdschrift en natuurlijk je zonnebrandcrème. Je wilt natuurlijk niet verbranden tijdens de eerste paar dagen van je vakantie. Omdat de keuze zo enorm is, hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee jij gegarandeerd een geschikte strandtas weet te vinden.

Waarom kiezen voor een strandtas

Voor we verdergaan met het kiezen van de perfecte strandtas met rits voor naar het strand, is het goed eerst even te kijken naar de reden waarom het handig is. De meesten vragen zich namelijk vaak af waarom je niet gewoon een ‘normale’ tas mee kunt nemen naar het strand. De belangrijkste reden is dat deze tassen vaak een stuk groter zijn. Dit zorgt er dus voor dat je eenvoudig je handdoeken en ook allerlei andere toebehoren mee kunt nemen naar het strand. Daarnaast zijn deze tassen ook gemaakt van vaak waterafstotend materiaal, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de inhoud van de tas nat wordt, op het moment dat er een golf net even wat verder op het strand op komt. Ook zijn deze tassen praktisch gezien wat beter ingedeeld, waardoor je allerlei vakjes hebt voor je telefoon, pasjes en zonnebrandcrème. Zo hoef je niet eerst te zoeken, maar kun je alles gemakkelijk en snel vinden.

Kies voor een grote strandtas

Wanneer je op vakantie gaat, is de kans groot dat je regelmatig aan het strand ligt. Om er dan voor te zorgen dat je alles meekrijgt, is het handig om voor een wat grotere tas te gaan.Een paar handdoeken neemt namelijk flink wat ruimte in beslag. Daarnaast kun je dan ook wat lekkers meenemen, want een dagje naar het strand zonder een hapje en een drankje kan natuurlijk niet. Handig is wel om te kijken naar een tas die is voorzien van handvatten, zodat deze gemakkelijk is mee te nemen. Heb je nu niet voldoende ruimte in je koffer om een strandtas mee te nemen, dan kun je ook een sporttas heren voor je handdoeken meenemen. Het voordeel aan een sporttas is dat je deze vaak een stuk kleiner kunt maken, daar waar de meeste strandtassen toch wat stugger zijn.

Kies voor een strandtas met rits

Om te voorkomen dat je strandtas aan het einde van de dag vol zit met zand, is het aan te raden om voor een tas met rits te kiezen. Ondanks het feit dat je er niet aan ontkomt, zorgt het er wel voor dat het zand geen kans heeft om in je tas te waaien op het moment dat je de tas dicht hebt. Ook is het voor eventueel kwaadwillenden natuurlijk veel lastiger om iets een uit dichtgeritste tas te ‘grissen’, dan wanneer de tas er open ligt.

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!