De reden om te kie­zen voor een giet­vloer in bedrijfsruimtes

2024-02-26 - De reden om te kiezen voor een gietvloer in bedrijfsruimtes

De reden om te kiezen voor een gietvloer in bedrijfsruimtes

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun huidige vloer te laten vervangen door een gietvloer en dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Waar dit tot jaren geleden vooral ging om magazijnen en bedrijfshallen, zien we dat dit vandaag de dag ook op veel kantoren gebeurt. De voornaamste reden is de mate van duurzaamheid, maar ook de keuze die tegenwoordig echt een stuk groter is dan jaren geleden. Omdat er daarnaast nog zoveel meer redenen zijn om te kiezen voor een gietvloer voor bedrijven, willen we graag een aantal belangrijke met je bespreken.

De uitstraling van een gietvloer

Een gietvloer geeft elke bedrijfsruimte een moderne en strakke uitstraling. Met zijn naadloze afwerking zorgt het voor een ruimtelijk effect en creëert het een gevoel van openheid. Daarnaast is een gietvloer verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het perfect kan worden afgestemd op de huisstijl van het bedrijf. Dit heeft als voordeel dat je relatief eenvoudig van een saai, naar een veel gezelliger kantoor kunt gaan. Vooral in de huidige tijd, waarin we zien dat een kantoor steeds meer op een soort huiskamer begint te lijken, is een mooie bijpassende gietvloer een goede eerste stap.

Duurzaam

Duurzaamheid wordt natuurlijk steeds belangrijker en met name voor bedrijven. Gietvloeren zijn bijzonder duurzaam en gaan lang mee. Ze kunnen tegen een stootje en zijn bestand tegen zware belastingen, zoals machines of voertuigen in het geval je ervoor kiest een gietvloer in het magazijn te laten aanleggen. Natuurlijk heeft ook een vloer op kantoor het nodige te verduren, aangezien er dagelijks tientallen en zo niet honderden mensen overheen lopen. Dit maakt ze daarom dus ook uitermate geschikt voor bedrijfsruimtes waar intensief ‘gebruik’ wordt gemaakt van de vloer. Bovendien zijn gietvloeren slijtvast en bestand tegen krassen, waardoor ze er jarenlang als nieuw uit blijven zien. Mocht er toch een kras ontstaan, dan is dit vaak relatief eenvoudig te verhelpen door de vloer te polijsten op die ene plek.

Weinig onderhoud nodig

Een gietvloer is gemakkelijk schoon te houden. Dankzij de naadloze afwerking kunnen vuil en stof zich niet ophopen in kieren en voegen, zoals bij houten of andere type vloeren. Hierdoor is een gietvloer hygiënisch en geschikt voor bedrijfsruimtes waar strenge hygiënevoorschriften gelden, zoals in de voedingsindustrie of de gezondheidszorg. Daarnaast kan een gietvloer eenvoudig worden gereinigd met water en een mild schoonmaakmiddel, zonder dat er minder gebruik hoeft te worden gemaakt van andere soort reinigingsmethoden. Alles bij elkaar zorgt dit er ook voor dat bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf minder werk heeft, waardoor je kosten bespaart.

Geluidsdempend

Een gietvloer heeft ook geluidsdempende eigenschappen. Dit is vooral belangrijk in bedrijfsruimtes waar veel mensen werken of waar veel mensen lopen, zoals in een magazijn. Een gietvloer absorbeert namelijk de geluidstrillingen, waardoor je veel minder last hebt van harde geluiden. Je kunt je namelijk wel voorstellen hoe vervelend het is, dat wanneer je met tientallen mensen in één grote hal werkt, je allerlei geluiden door elkaar hoort. Reden genoeg dus om hier eens serieus over na te denken als je het ons vraagt.

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!