De voor­de­len van naar de sau­na gaan in de winter

2024-01-22 - De voordelen van naar de sauna gaan in de winter

Heb jij last van een winterdip en merk je dat dit zowel lichamelijk als geestelijk impact heeft? Dan hebben wij een goede oplossing, namelijk een bezoek aan de sauna. Een bezoek aan de sauna biedt optimale ontspanning en zorgt voor de fysieke gezondheid en het mentale welzijn. Een bezoek aan de sauna is dan ook voor veel mensen een waardevolle activiteit die veel wordt gedaan. Ben je benieuwd waar een sauna precies goed voor is? Dat vertellen we in deze blog!

Warmte voor jouw lichaam

In de winter kan jouw lichaam moeite hebben om warm te blijven. Dit is vooral zo bij lage temperaturen. Een bezoek aan de sauna biedt een diepgaande, doordringende warmte die de spieren doet ontspannen en de bloedcirculatie verbetert. Dit bevordert een aangenaam gevoel van warmte en helpt de stijfheid en spanning in het lichaam te verminderen. De warmte van de sauna dringt diep door in de huid en stimuleert de bloedsomloop. Hierdoor wordt het zuurstof en de voedingsstoffen efficiënt door het lichaam getransporteerd. Dit is het eerste en al een belangrijk voordeel van een bezoek aan de sauna. Kijk op Vakantieveilingen.be voor leuke aanbiedingen.

Versterking van het immuunsysteem

Bloodstelling aan warmte zoals in de sauna gebeurt, kan het immuunsysteem stimuleren. De verhoogde lichaamstemperatuur tijdens de sessie in de sauna zorgt ervoor dat het lichaam hard moet werken om af te koelen. Dit zorgt ervoor dat de productie van witte bloedcellen gestimuleerd wordt. Een dagje naar bijvoorbeeld Thermen Dilbeek is dus zeer aan te raden.

Ontgiften van het lichaam

Zweten is een natuurlijke manier van het lichaam om gifstoffen kwijt te raken. In de winter kan de blootstelling aan koude lucht en verwarmde binnenruimtes leiden tot een opeenhoping van gifstoffen. De sauna bevordert een intensieve zweetreactie, wat kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen zoals zware metalen en chemicaliën.

Goede huidconditie

De koude lucht in de winter kan de huid uitdrogen en irriteren. De warmte van de sauna helpt de huid te hydrateren en bevordert de bloedtoevoer naar de oppervlakte, waardoor de huid er gezonder en stralender uitziet. Bovendien opent de warmte van de sauna de poriën, waardoor dode huidcellen gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Dit kan resulteren in een gladdere, zachtere huid en verlichting bieden voor mensen met huidaandoeningen zoals eczeem.

Vermindering van stress en een goede slaap

De winter staat bekend om donkere dagen en langere nachten, wat de stemming kan beïnvloeden en stress kan veroorzaken. De sauna biedt een rustgevende omgeving waarin stress kan worden verminderd. De warmte bevordert de ontspanning van spieren en vermindert de productie van stresshormonen. Na een saunasessie kan het lichaam een gevoel van kalmte ervaren, wat op zijn beurt de slaapkwaliteit kan verbeteren. Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond immuunsysteem en algemeen welzijn.

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!