Goed­koop reno­ve­ren in een tijd van hoge inflatie

2023-11-21 - Goedkoop renoveren in een tijd van hoge inflatie

Renoveren en verbouwen hoeft niet duur te zijn! Er zijn tal van verschillende manieren, waarop je ruimtes relatief makkelijk en goedkoop een nieuwe uitstraling geeft. Dit geldt zowel voor de ruimtes in huis, als bijvoorbeeld voor de tuin buiten. Kies voor een nieuwe kleur verf of behang op de wanden, hang nieuwe lampen op en zorg voor het leggen van een nieuwe vloer. Een van de klussen die vaak lang wordt uitgesteld is het bevestigen van de plinten. Daar waar dit een relatief simpele klus is en veel doet met de uitstraling van een kamer!

In welke ruimtes van je woning moet jij de plinten nog monteren, of zijn deze toe aan vervanging? Bij het afwerken van de vloer met plinten heb je de keuze uit tal van verschillende modellen. Kies bijvoorbeeld tussen de klassieke hoge houten plinten, de hoge aluminium plinten van Storax.be en de plakplinten voor op de vloer.

Zorg voor het opnieuw leggen van de tegels van je terras

Hevige regenbuien en bijvoorbeeld de aanwezigheid van muizen en mollen maken dat de tegels op het terras na verloop van tijd kunnen verzakken. Dit doet af aan de fraaie uitstraling van de tuin. Het opnieuw leggen van de tegels hoeft niet ingewikkeld te zijn, in het bijzonder wanneer je kiest voor het gebruik van tegeldragers. Het is een slimme oplossing, waarmee je het opnieuw verzakken van een terras tegen helpt te gaan. Daarbij zijn de tegeldragers snel te plaatsen en onderscheiden ze zich door een hoge belastingsweerstand. Je kunt de dragers combineren met onder meer keramische tegels en planken. Tip: maak gebruik van de mogelijkheid om kabels onder de tegeldragers door te laten lopen. Denk hierbij aan de kabels die je gebruikt voor de verlichting in de tuin.

Probeer materialen te hergebruiken in je interieur

Bij het strippen van kamers in huis komen veel materialen vrij. Denk bijvoorbeeld aan oude houten balken, aan houten kozijnen, enzovoorts. Veel van deze materialen kun je hergebruiken, bijvoorbeeld om een compacte bijzettafel of een dressoir te creëren. Circulair bouwen is een van de duurzaamheidstrends van de afgelopen jaren. Ook als particulier kun je hier een bijdrage aan leveren door de materialen die vrijkomen bij de renovatie van je woning nog eens te gebruiken. Heb je ze zelf niet nodig? Er zijn verschillende websites waarop je deze materialen te koop aan kunt bieden aan anderen.  

 

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!