Leu­ke wan­del­rou­tes in Gent

2023-08-21 - Leuke wandelroutes in Gent

Leuke wandelroutes in Gent

Ontdek Gent te voet met leuke wandelroutes! In dit artikel laten we je zien hoe je op een mooie en makkelijke manier de stad kunt verkennen. Gent heeft veel interessante plekken om te zien en met deze wandelroutes hoef je niets te missen. Wij bespreken een aantal routes en welke wandelkleding je moet dragen, zoals de anita active. Lees verder en laat je inspireren en informeren!

Citadel Park en de Plantentuin van de Universiteit Gent

Laten we beginnen met het Citadel Park, dat in het hart van de stad ligt. Het park heeft wandelpaden, vijvers en mooie beeldhouwwerken. Het is heel rustig, ook al is het in de stad. Daarna gaan we naar de Plantentuin van de Universiteit Gent. Daar zijn allerlei verschillende planten, zelfs exotische soorten. Het is er heel ontspannend en rustgevend. De wandeling is ongeveer 3 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur.

Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen

Dit is een plek voor natuurliefhebbers! Bourgoyen-Ossemeersen is een natuurgebied waar je kunt wandelen en genieten van de natuur. Er zijn verschillende routes van 3 km tot 7 km lang. Je kunt zelf kiezen welke route je wilt nemen. Het is een moerasgebied waar veel vogels leven. Het hele jaar door kun je hier allerlei verschillende vogels zien, zoals reigers en ijsvogels. Er zijn goede paden waar je op kunt wandelen en de vogels kunt bekijken. Het is echt een paradijs voor vogelliefhebbers!

Gravensteen en het Historische Stadscentrum

De wandeling is ongeveer 5 km lang en duurt ongeveer 2 uur. We beginnen bij het Gravensteen, een oud kasteel. Daarna gaan we naar het historische stadscentrum. Daar zijn smalle geplaveide straatjes, gezellige cafés en leuke winkels. We ontdekken allerlei mooie plekjes in Gent. Deze route laat je zowel de geschiedenis als het leven van de stad nu zien. Het is een leuke manier om de stad te ontdekken!

De Lieve en Recreatiepark Blaarmeersen

Deze wandeling is ongeveer 8 km lang en duurt ongeveer 3 uur. Het is een perfecte route als je van natuur houdt en wilt ontspannen. We beginnen langs de rustige rivier De Lieve, waar je kunt genieten van het mooie uitzicht op het water en de mooie omgeving. Daarna gaan we naar Recreatiepark Blaarmeersen, waar je even kunt uitrusten en misschien kunt meedoen aan watersporten of een picknick kunt houden. Het is een fijne manier om te ontspannen en van buitenlucht te genieten.

Graslei en Korenlei Promenade

Deze wandeling is ongeveer 2 km lang en duurt ongeveer 1 uur. Het is een ontspannen wandeling met hele mooie uitzichten. We gaan naar Graslei en Korenlei, dat zijn bekende straten langs het water. Daar zie je prachtige oude gebouwen, hippe bars en gezellige restaurants. Als je langs de rivier loopt, zie je hele mooie huizen. Het is een korte route en ideaal als je rustig wilt genieten van de mooie plekjes in Gent. Oh, en ben je nieuw in Gent? Misschien is het Buur en Natuur project wel iets voor jou!

De juiste wandelkleding dragen

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste wandelkleding te dragen voor een comfortabele ervaring. Kies voor lichte en ademende kleding die past bij het weer. Vergeet vooral niet goede wandelschoenen aan te trekken die je voeten ondersteunen tijdens het wandelen. Voor vrouwen is het dragen van een sport bh push up ook essentieel, omdat het de juiste ondersteuning biedt en ongemak voorkomt tijdens het wandelen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat met de juiste wandelkleding en uitrusting, zodat je optimaal kunt genieten van de mooie wandelroutes in Gent!

 

 

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!