Met deze tips ga jij gezond de zomer in

Thumbnail image001 32

Met deze tips ga jij gezond de zomer in

De dagen worden langer, de zon wordt feller en we maken ons allemaal weer massaal druk om onze looks: het is weer bijna zomer. Maar laten we eerlijk zijn, terwijl de verleiding van luie dagen en ijskoude drankjes op de loer ligt, is het belangrijk om ook aan je gezondheid te denken. Juist om op een gezonde en fitte manier de zomer in te gaan, hebben wij een paar leuke en makkelijke tips verzameld. Ben je benieuwd wat jij kunt doen? Lees dan vooral verder.

Maak bewegen leuk

Beweging is best wel belangrijk, vooral als je in shape probeert te komen. Niet iedereen vindt het leuk om te sporten, misschien jij ook niet. Maar wat als ik je vertel dat bewegen heel erg leuk kan zijn. Je hoeft namelijk niet per se in de sportschool te staan om je doelen te bereiken.

Hier komt het: er zijn meer opties dan loopbanden en fitnesslessen. Het is tijd om creatief te worden met je lichaamsbeweging. Denk aan activiteiten die je echt leuk vindt, zoals zwemmen, dansen, paardrijden, of misschien zelfs een potje beachvolleybal met vrienden. En voor degenen die iets meer avontuur willen, waarom geen rotsklimmen proberen? Het kan allemaal. Het is de kunst om iets te vinden wat je leuk vind. Dan wordt het opeens een stuk minder moeilijk om jezelf te motiveren, écht waar!

Leer met stress om te gaan

Stress is heel erg vervelend. Toch kampen veel mensen ermee, vooral nu. Of het komt door de strenge deadlines, hoge verwachtingen, lange dagen of de vele prikkels van de mobiele devices: stress is er. Gelukkig zijn er bepaalde dingen die je kunt doen om de stress beter te managen. Je kunt bepaalde activiteiten doen om te ontladen (zoals sporten) en je kunt skills leren die het makkelijker maken om om te gaan met stress.

Hier is de truc: investeer in zelfzorgactiviteiten die je geest kalmeren. Denk aan dingen zoals meditatie, yoga, of gewoon lekker chillen in een hangmat met een goed boek en een koel drankje. Het is belangrijk dat je niet meteen van jezelf verwacht dat je er extreem goed in bent: het is juist de bedoeling om te ontspannen. Wees dus niet streng voor jezelf als het mediteren nog niet zo goed gaat als gepland. Veel mensen vergeten dat het een skill is die je moet ontwikkelen. Zelfs een halve minuut is al goed. En voor degenen die wat meer 'out of the box' willen gaan, waarom niet wat ontspanning vinden met een paar sextoys? Ja, je hoort het goed. Intimiteit is namelijk heel erg goed voor de ontspanning. Of je het nu alleen doet of met een partner is helemaal aan jou. Het is in elk geval goed om te weten dat het goed is voor de ontspanning.

Eet gebalanceerd

Voeding is de brandstof voor het lichaam, de sleutel tot een gezonde geest en, laten we eerlijk zijn, soms gewoon de redder van een knorrende maag. Maar hoe kun je deze zomer genieten van lekker eten zonder dat je je oncomfortabel voelt in je eigen lijf?

Het antwoord is simpel: balanceer je voedingspatroon. Kies voor een mix van kleurrijke groenten, sappige vruchten, magere eiwitten en volkoren granen. En vergeet niet om te genieten van wat lekkernijen af en toe. Het leven draait tenslotte om balans.

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!