Plan jouw rou­te naar laadpalen

2023-11-23 - Plan jouw route naar laadpalen

Plan jouw route naar laadpalen

Heb je een elektrische auto voor de deur staan? Dan wil je ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan met een lege accu. De dichtstbijzijnde laadpalen in de buurt vinden is dan een vereiste. Alleen wil je geen uren wachten totdat de batterij weer helemaal vol is. Zeker niet wanneer je ergens bent waar voldoende te beleven is. Maar waarom zou je dan vooraf jouw route al plannen? En wat kan je allemaal in de stad beleven? Lees snel verder en zorg voor een goede voorbereiding voor jouw volgende autorit.

Minder stress om een lege accu

De meest voor de hand liggende reden voor het plannen van de route rondom de laadpalen is vanwege de batterijduur van jouw auto. Niemand wil de stress ervaren van een lege accu tijdens een autorit. Niet alleen kom je langs de kant van de weg stil te staan, vaak is er ook geen mogelijkheid om de auto goed te verplaatsen. Het kan stressvolle situaties opleveren en in veel gevallen ben je ook nog kosten kwijt voor de pechhulp die hiermee gepaard gaan. Je kan dus veel stress voorkomen als je vooraf al een route hebt gepland en daarbij de actieradius in het achterhoofd hebt gehouden.

Optimaliseer de reistijd

Een andere reden voor het plannen van jouw route rondom  laadpalen tijdens je route is vanwege de optimalisatie van de reistijd. Niemand houdt ervan om voor langere tijd ergens te wachten tot de accu weer volledig opgeladen is. Zeker niet als er in de omgeving voldoende te beleven is. Door jouw route te plannen rondom de voorzieningen en winkels kan je zorgen voor een goede indeling van de tijd. Doe bijvoorbeeld de boodschappen in de tijd dat de auto aan de lader hangt. Of ga even voor die verjaardagscadeaus de winkel in.

Nieuwe locaties ontdekken in de stad

Je kan veel nieuwe locaties ontdekken als je vooraf al kijkt naar de locatie van de laadpalen in de omgeving van je bestemming. Er zijn ongetwijfeld plekken die je nog nooit hebt gezien, omdat je er normaal gesproken in alle haast langs rijdt. Toch zijn er veel verborgen juweeltjes en gezellige restaurants beschikbaar. Zet jouw auto daarom eens bij een oplaadpunt waar je nog nooit geweest bent, stap uit de auto en kijk hier eens rond. Of bekijk vooraf tijdens het plannen van de route al wat er beschikbaar is. Je leert de stad weer opnieuw kennen.

 

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!