Tips voor wan­neer je gaat backpacken

2023-08-21 - Tips voor wanneer je gaat backpacken

Tips voor wanneer je gaat backpacken

Heb jij het besluit genomen om je vakantie dit jaar eens anders in te gaan delen dan je normaal deed en ben je van plan om te gaan backpacken? Dan ziet het er allemaal even iets anders uit dat alleen een zon, zee en strand plaatsvindt. Uiteraard is het ook tijdens het backpacken belangrijk dat je geniet en vooral ook je rust neemt, maar het is niet voor niets een actieve vakantie. Om er dan voor te zorgen dat alles soepel verloopt, hebben wij een aantal handige tips voor je. Zo is het belangrijk goed te kijken naar de plek waar je naartoe gaat en ook naar de specifieke regels van het land. Zo kan het zijn dat je bepaalde vaccinaties nodig hebt of nog even een visum moet aanvragen bij de ambassade.

Bestemming kiezen

Alles begint natuurlijk met het kiezen van de bestemming waar je naartoe wilt. Afhankelijk daarvan ga je namelijk verder kijken. Zo zal je andere voorbereidingen treffen wanneer je naar het zuiden van Europa gaat, dan wanneer je naar Azië gaat. Kijk naar bijvoorbeeld je budget, je wensen en ook de regels in een bepaald land. Stel dat je altijd al hebt willen rondtrekken door de mangrove, dan ben je in het zuiden van Europa natuurlijk niet helemaal op de juiste plek.

Plan je route

Nadat je weet waar je naartoe wilt, is het belangrijk om alvast na te denken over de route die je wilt afleggen. Afhankelijk van het aantal dagen, weken of misschien zelfs wel maanden, is het verstandig om alvast wat spreekwoordelijke stippen op je routekaart te zetten, van bezienswaardigheden die je echt wil zien. Stel dat je in plaats van een week toch besluit om twee weken of langer te gaan, dan is een grotere rugzak kopen om alles mee te nemen natuurlijk ook geen overbodige luxe. houd er wel rekening mee dat het kan voorkomen dat bepaalde plekken zo enorm mooi zijn dat je besluit hier toch wat langer te blijven. Wees dus voorzichtig met het boeken van hotels, zodat je flexibel bent om dit te wijzigen.

Hoe ga je om met je budget

Het maken van een flinke reis is natuurlijk niet gratis. Anders dan waar we met een normale vakantie vaak wel weten wat we kwijt zijn, is dit met backpacken vaak net even iets anders. Zo kan het zijn dat je in een bepaalde stad komt waar het allemaal veel duurder is dan je op voorhand had verwacht. Zorg er daarom dus ook voor dat je een budget bepaald, het liefst per dag. Dit geeft je namelijk een goed beeld van wat je kwijt mag en kunt zijn aan overnachting en eten en drinken. Voorafgaand aan je reis maak je natuurlijk ook nog kosten, aangezien je een goede backpack moet aanschaffen en ook de nodige vaccinaties en eventuele visa moet regelen.

Lees je in

Wanneer je naar de andere kant van de wereld gaat, dan zijn de mensen hier iets anders dan je wellicht gewend bent. Om ervoor te zorgen dat ze je met respect behandelen, is het belangrijk dit zelf ook te doen. Belangrijk is daarom ook om je in te lezen in de cultuur van een bepaald land, zodat je laat zien dat je moeite hebt gedaan. Je zult namelijk zien dat ze dit enorm waarderen en dat ook vervelende situaties kunnen voorkomen. We kunnen je namelijk verzekeren dat je er niet om staat te springen met een ‘local’ in discussie te gaan over het wel of niet voorrang geven op een bepaalde weg. Een discussie kan namelijk zo hoog oplopen dat de politie eraan te pas moet komen en dan wordt het als toerist een lastig verhaal.

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!