Toe­ne­men­de popu­la­ri­teit maal­tijd­boxen van­we­ge gemak en variatie

2023-03-09 - Toenemende populariteit maaltijdboxen vanwege gemak en variatie

Het koken van nu ziet er heel anders uit dan pakweg vijftig jaar geleden. Waar onze moeder en grootmoeder vroeger nog vol plezier uren achtereen in de keuken stond, is dat tegenwoordig nauwelijks nog een optie. Er zijn nog wel gezinnen waar dit gebeurd, maar meestal enkel in het weekend. Zo lang in de keuken staan is vandaag de dag gewoon bijna onmogelijk. Zowel de man als de vrouw werkt vaak, tel daar een gezin en andere verplichtingen bij op en je merkt al snel dat gemak en tijd een steeds belangrijkere rol spelen in de keuken. Dit resulteert ook in de toenemende populariteit voor de foodbox hellofresh.

Maaltijdboxen werden rond 2007 voor het eerst geïntroduceerd door een Zweedse producent. HelloFresh heeft echter voor absolute bekendheid gezorgd. Inmiddels kiezen steeds meer mensen voor maaltijdboxen. Hetgeen ook steeds meer te merken is in de supermarkten. Maar vanwaar die populariteit?

Gevarieerd eten

Steeds meer mensen vinden het lastig om gevarieerd te eten. In de meeste gezinnen verschijnen toch iedere week weer dezelfde gerechten op tafel. Dit terwijl het juist zo belangrijk is om gevarieerd te eten. Je kunt elke dag een wortel als snack eten en denken dat je gezond bezig bent. Wanneer je echter constant eenzijdig eet, zal je alsnog de benodigde vitamines en mineralen missen. Vaak kiest men echter voor een zelfde soort menu om de vraag “wat eten we vandaag” uit de weg te gaan.

Het is immers niet altijd gemakkelijk om een gezond en gevarieerd menu te bedenken. Dit kan elke week weer een ongelofelijke strijd zijn. Dankzij maaltijdboxen is dit probleem voorgoed verleden tijd. Wekelijks wordt er gekozen uit nieuwe recepten. Hierdoor is het enkel een kwestie van selecteren en je ontvangt week in, week uit een geheel nieuw en gevarieerd menu. Boordevol voedingsstoffen.

Gezonder eten

Dan is er ook nog een grote groep mensen die vaak minder gezonde keuzes maakt. Of simpelweg niet goed weet hoe hij gezonder kan eten. In dat geval kan een maaltijdbox ook een goede keuze zijn. De recepten worden altijd bedacht aan de hand van de kernvoorwaarden voor een gezonde en voedzame maaltijd. Bovendien leer je met de recepten nieuwe ingrediënten kennen, proeven en ermee koken. Dit maakt dat je meer dingen leert eten en bereiden. Ook wanneer je later geen gebruik meer maakt van een maaltijdbox, kun je hier dus profijt van hebben.

Interessante acties

Maaltijdboxen zijn niet alleen steeds populairder geworden, maar de industrie doet er ook alles aan om aantrekkelijker gevonden te worden. Zeker met de huidige stijgende prijzen. Daarom worden er veel leuke acties aangeboden. Het overgrote deel van de abonnees is ook overstag gegaan door een dergelijke acties.

Coronacrisis

Waarschijnlijk heeft de coronacrisis ook invloed gehad op de populariteit van maaltijdboxen. Mensen probeerden supermarkten zoveel mogelijk te vermijden en een maaltijdbox bood dan de uitkomst.

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!