Trans­for­ma­tie van oude vloer­te­gels met Epoxy Giethars

2024-03-04 - Transformatie van oude vloertegels met Epoxy Giethars

Transformatie van oude vloertegels met Epoxy Giethars

Binnen onze gemeentegrenzen zijn tal van oude woningen die een grondige renovatie zouden kunnen gebruiken. Dit geldt voor de gevels, muren, daken, vloeren en soms zelfs de fundering. Nu heeft lang niet iedereen het budget om hier fors in te investeren; het vergt ook nogal wat van de bewoners. Vaak zal er een lening moeten worden afgesloten voor een dergelijke ingrijpende renovatie, of moet er eerst gespaard worden. Wat kan men in de tussentijd doen, de periode waarin er eerst gespaard moet worden? Daar is geen kant-en-klare oplossing voor, maar wat betreft de vloeren is er meer mogelijk dan het op het eerste gezicht lijkt.

Begin met het isoleren van de kruipruimte

Allereerst is het belangrijk om de kruipruimte alvast te isoleren. Want omhoog kruipend vocht en kou tasten de woning nog verder aan en zorgen voor een groot onbehaaglijk gevoel. Schakel een vakman in, of probeer zelf isolatie aan te brengen. Bij zelf isolatie aanbrengen wordt er meestal voor steenwol gekozen. Bevestig de steenwolmatten vanaf de onderzijde in de kruipruimte tegen de vloer aan. Steenwolmatten werken fantastisch isolerend en zijn niet moeilijk aan te brengen. Ze zijn verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt. Draag wel een mondkapje tegen de steenwolvezels.

Geen budget voor nieuwe vloertegels? Gebruik Epoxy

Met Epoxy Giethars kunnen vloertegels getransformeerd worden die eigenlijk aan vervanging toe zijn. Verouderde, versleten vloertegels zijn echt ontsierend voor het hele interieur en schreeuwen om vervanging. Maar ja, we weten allemaal dat aan het vervangen van vloertegels een groot prijskaartje hangt. De vloertegels zullen eerst uitgehakt moeten worden, vervolgens moet de vloer geëgaliseerd worden, waarna er nieuwe vloertegels geplaatst kunnen worden. Dit is geen klus die de leek zelf even uitvoert, hier moeten echte vakmensen aan te pas komen; een forse investering al met al.

Vloertegels verven en behandelen

Door Epoxy Giethars te gebruiken kunnen vloertegels geconserveerd worden, maar niet alleen dat, vloertegels kunnen eerst geverfd worden met speciale vloertegel verf. Vloertegels verven is een zeer voordelig alternatief voor het opnieuw betegelen van de vloer. Eerst moet er een speciale primer worden aangebracht -op een zeer schone en droge ondergrond- waarna vervolgens de vloer met vloertegel verf geverfd kan worden. Is dit eenmaal gebeurd, dan kan de goed opgedroogde vloertegel verf behandeld worden met Epoxy Giethars.

Waarom vloer behandelen met Epoxy Giethars?

Epoxy giethars is een kunststof hars die de geweldige eigenschap heeft dat deze slijtvast en krasvast is. Zijn vloertegels geverfd, dan moet er een beschermlaag overheen komen om de vloer te beschermen tegen beschadigingen. Want raakt er eenmaal vocht onder het oppervlak (door een beschadiging), dan kan de verflaag uiteindelijk los komen te zitten. Epoxy giethars zorgt voor een stuk conservering van de vloer. Maar niet alleen dat: de vloer krijgt een prachtig hoogglans effect dankzij de Epoxy giethars. Op deze wijze ondergaat iedere stenen vloer die toe is aan vernieuwing, een schitterende low budget metamorfose.

Epoxy giethars is verkrijgbaar in de Epoxywinkel, waar ook verfrollers en andere benodigdheden verkrijgbaar zijn. Werk overigens altijd met beschermende materialen voor huid en kleding; epoxy is nauwelijks nog te verwijderen.

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!