Veel vrou­wen kie­zen een sportbh uit omdat hij mooi is, func­ti­o­neel is ech­ter veel belangrijker.

2023-03-30 - Veel vrouwen kiezen een sportbh uit omdat hij mooi is, functioneel is echter veel belangrijker.

Wanneer je als vrouw voor het eerst naar de sportschool gaat, op de tennisbaan staat of een willekeurige andere sport voor de eerste keer gaat beoefenen, dan wil je er natuurlijk goed uitzien. Waar veel mannen hier wat minder waarde aan hechten, zien we dat bij vrouwen het visuele aspect een grotere rol speelt dan het functionele aspect. Toch is het wel belangrijk dat je je realiseert dat wanneer je er alleen mooi bij loopt, dit niet bepaald bevorderlijk is voor de gezondheid en het welzijn van je lichaam. Vooral bij de intensievere sporten kan dit leiden tot blessures of andere lichamelijke ongemakken. Een goed voorbeeld hiervan is de sportbh. Een sportbh wordt namelijk door veel vrouwen gezien als mode item, terwijl de functionaliteit ervan essentieel is om tot goede prestaties te kunnen komen.

Functionaliteit boven het visuele aspect

Uiteraard is het logisch dat je er als vrouw mooi bij wilt lopen tijdens het sporten en dat kan ook. Wel is het zaak dat je niet vergeet dat het om het sporten gaat en je geen modeshow hoeft te lopen. Belangrijk hierbij is daarom ook dat je functionaliteit van je sportbh verkiest boven het optische aspect. Omdat het oog ook wat wil, hebben de verschillende fabrikanten hier uiteraard ook op ingespeeld. Zo kun je een shock absorber bh kopen in allerlei verschillende soorten en maten. Op deze manier kun je niet alleen een functionele sportbh aanschaffen, maar heb je er ook één die matcht bij de rest van je sportoutfit bijvoorbeeld.

Kies voor de juiste maat

Heb je een model sport bh high support gevonden, dan is het ook belangrijk dat je weet welke maat je nodig hebt. Het uitzoeken van de juiste maat sportbh is van groot belang voor een goede ondersteuning en comfort tijdens het sporten. Om de juiste maat te bepalen, kun je het beste je borstomvang en de omvang onder de borsten meten. Met deze metingen kun je de maattabel van het sportbh merk raadplegen en zo de juiste maat bepalen. Het is belangrijk om hierbij te letten op het feit dat de maat van een sportbh kan verschillen van de maat van een normale bh. Een goede sportbh moet goed aansluiten en de borsten goed ondersteunen zonder te knellen. Het is daarom aan te raden om verschillende maten en modellen te passen en te testen welke sportbh het beste bij jouw lichaam past.

De juiste pasvorm

Naast het uitzoeken van de juiste maat is het belangrijk om te letten op de pasvorm van een sportbh. Een goede pasvorm zorgt namelijk voor een optimale ondersteuning en comfort tijdens het sporten. De sport bh moet goed aansluiten op het lichaam en de borsten op hun plaats houden zonder te knellen. Let bij het passen van een sportbh daarom op de bandjes, de cups en de onderband. De bandjes moeten niet te strak zitten en niet van de schouders afglijden. De cups moeten de borsten volledig bedekken zonder dat er ruimte overblijft en zonder dat de borsten uitpuilen. De onderband moet goed aansluiten op de ribbenkast en de sportbh op zijn plaats houden zonder te knellen. Probeer daarom verschillende modellen en merken uit en let goed op de pasvorm bij het kiezen van de juiste sportbh.

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!