Zo drink je over­dag gemak­ke­lijk genoeg water

2023-11-13 - Zo drink je overdag gemakkelijk genoeg water

Zo drink je overdag gemakkelijk genoeg water 

Voldoende water drinken en gehydrateerd blijven is een van de meest essentiële dingen voor je gezondheid en welzijn. Regelmatig genoeg water drinken kan echter om verschillende redenen een hele opgave zijn voor sommige kinderen en volwassenen. Er zijn veel tips en strategieën die het voor jij en je gezin gemakkelijker kunnen maken om gedurende de dag voldoende water te drinken. Laten we een paar voorbeelden doornemen.

Drink water bij elke maaltijd 

Een eenvoudige manier om te onthouden dat je water moet drinken, is door er een gewoonte van te maken tijdens elke maaltijd minstens één glas te drinken. Dit zal je niet alleen helpen gehydrateerd te blijven, maar het kan je lichaam ook helpen om de hele dag door voedsel te verteren. Zo sla je twee vliegen in één klap! 

Probeer een app

Er zijn veel smartphone-apps op de markt waarmee je bewust kunt bepalen hoeveel water je drinkt. Sommige apps kunnen je herinneringen sturen om de hele dag water te drinken, bij andere kun je elke keer dat je water drinkt bijhouden, en bij andere kun je een activiteit aanbieden die je motiveert om water te drinken om een ​​doel te bereiken (zoals het laten groeien van een virtuele boom). Deze apps kunnen nuttig of leuk zijn voor zowel volwassenen als kinderen.

Stel herinneringen in

Als je wacht met het drinken van water totdat je dorst krijgt, ben je waarschijnlijk al uitgedroogd. Probeer in plaats daarvan herinneringen in te stellen op je telefoon of in je planner, zodat je de hele dag door regelmatig water drinkt. Je weet dan dat je tenminste zo nu en dan naar je waterdispenser moet lopen voor een glas water. 

Investeer in een waterfles

Als je een waterfles bij je gaat dragen of je kinderen wilt aanmoedigen om gehydrateerd te blijven, kan het investeren in leuke of toegankelijke waterflessen het drinken van water gedurende de dag veel gemakkelijker maken. Als een waterfles leuk en gemakkelijk is om uit te drinken, als er bijvoorbeeld een rietje in zit, dan wordt water drinken leuker en gemakkelijker! Je kunt je kinderen er zelfs een laten kiezen die ze leuk vinden, zodat ze zich meer betrokken en opgewonden voelen. 

Houd water bij de hand

Het meenemen van water in een waterfles of kan kan zeer nuttig zijn als het gaat om gehydrateerd blijven. Bewaar een waterfles in de auto, op je bureau of op andere plekken waar je regelmatig tijd doorbrengt. Dit kan ook handig zijn als je kinderen heeft en zij dorst hebben terwijl je onderweg bent. Vergeet niet om de fles dan wel regelmatig bij te vullen bij een waterkoeler van Brita

Drink bruisend water of seltzers 

Als je op zoek bent naar een verfrissende, koolzuurhoudende drank, probeer dan frisdrank te vervangen door bruisend water of seltzer! De overstap naar seltzer voegt niet alleen wat meer water toe aan je dieet, maar verwijdert ook veel onnodige suiker die frisdrank op tafel brengt. Bovendien zijn er nog steeds veel heerlijke smaken om uit te kiezen. 

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat voldoende nieuwswaarde heeft om dit te melden aan de redactie van AVS? Stuur het ons zeker door en help zo mee het regionieuws uit Oost-Vlaanderen maken

Een fout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt of een inhoudelijke fout? Laat het ons weten!