vrijdag 30 juli
19°C
0 km

AVS Zomerweekend

 

Jeremy en Ellen ontvangen in het zonnige Limburg telkens een toffe gast voor een babbel over zomerherinneringen, toekomstplannen, dilemma’s, en nog veel meer!

Uiteraard mogen een zomerse barbequetip, en leuke uitstappen in eigen streek en in Limburg niet ontbreken.

Niet te missen dus, AVS Zomerweekend.

Recept Aflevering 4:

GERECHT: Parelhoenfilet gevuld met oesters groene en zilte groenten, Champagnesaus

Ingrediënten Champagnesaus: 

                            -  2 Sjalotjes

                            -  20 cl kippenbouillon

                            -  20 cl visbouillon

                            -  20 cl Champagne

                            -  100 gr boter

                            -  50 cl room

WERKWIJZE:

Snij de sjalotjes fijn
neem een klontje (koffielepel) boter
stoof de sjaolotjes en de boter glazig in de pan
blus met de Champagne, reduceer tot de helft
voeg de gevogeltebouillon toe, reduceer tot de helft
voeg de visbouillon toe, reduceer tot de helft
voeg de room toe, reduceer tot de helft
voeg het oestervocht toe, controleer de ziltigheid
voeg wat versgemalen witte peper toe en proef
voeg een klein beetje maizena toe
voeg de koude boter toe en schuim op met staafmixer


Ingrediënten groene en zilte groenten, aromatische kruidenboemen en gekookt aardappeltje:   

                            -  zilte groenten: lamsoor, zeekraal, wakame, zeebessen en zeemelde

                            -  groene groenten: tuinbonen, peultjes, korenaartjes, groene asperge, courgette
                               en jonge spinazie

                            -  aromatische kruidenbloemen: koriander, basilicum, uienbloemen, bernagie
                               en courgettebloem

                            -  aardappelen

VOORBEREIDING IN DE KEUKEN:

groene groenten: versnij en blancheer in gezouten kokend water, koel af in ijswater, en dep droog
zilte groenten: week de wakame, kuis de zeekraal en week de zeebesjes, blancheer de zeemelde
aromatische kruidenbloemen: pluk de bloemetjes, controleer en leg klaar op een schaaltje met nat servetje
aardappelen: kook de aardappeltjes in gezouten water en snij in stukjes
 

Ingrediënten parelhoen met oesters:  

                           - parelhoenfilet

                           - oesters                      

WERKWIJZE:

Snij de filet langs de dikste zijde in
met een puntig lang mes en maak een enveloppe
open de oesters, laat uitlekken en stop in de enveloppe
bak de gevulde filet langzaam op een niet te hete plaat      
 

BEREIDING OP DE BBQ & PRESENTATIE IN EEN GROOT DIEP AARDEWERK BORD

1. leg een klontje boter op de bakplaat en laat de parelhoenfilet hierin zacht garen, draai geregeld om met een tang
2. leg een klontje boter en bak alle groentjes en de aardappelstukjes zachtjes aan en draai met een spatel
3. verwarm de saus in een sauteuse en klop schuimig met een staafmixer
4. schik de groene groenten, versnij de parelhoen middendoor en schik op het bord
5. lepel de saus over de parelhoen 6. schik de bloemetjes op de parelhoen en op de groenten

                           
QUIZVRAAG: Onthoud de zevende letter van het gevogelte dat in het gerecht werd gebruikt.

Bekijk de afleveringen in onze AVS-THEEK.