donderdag 18 april
11°C
194 km

BBQ TIP

Oesters met vinaigrette en rode ui

Ingrediënten:

Oesters
1 rode ui
Rode wijnazijn
Peper en zout

Bereiding:

Maak de vinaigrette door de rode ui fijn te snijden en te mengen met rode wijnazijn. Breng op smaak met wat peper en zout.
Plaats de oesters op de rooster, gebruik aluminiumfolie of zeewier om ze te stabiliseren. Haal de oesters van de BBQ als er een beetje stoom uitkomt. Steek ze open met een oestermes.
Werk de oesters af met de vinaigrette.

Varkenssaté met platbrood, feta en couscoussalade

Ingrediënten:

Varkenssaté
250 gram bloem
500 gram Griekse yoghurt
snuifje bakpoeder
zeezout
rozemarijn
lente ui
komkommer
feta
dille
peterselie
rode ui
parelcouscoussalade

Bereiding:

Saté:

Besprenkel de saté met olijfolie en jouw favoriete rub. Grill de saté tot het aan alle kanten mooi gekleurd is. Laat eventueel verder garen aan de indirecte zijde tot het gaar is.  (68 graden)

Platbrood:

Meng de bloem met de helft van de Griekse yoghurt, bakpoeder en zeezout. Kneed tot het een stevig deeg wordt. Meng de fijngesneden rozemarijn en lente uit door het deeg.
Vorm balletjes, duw ze plat. Smeer in met olijfolie en grill op de BBQ.

Salade:

Snijd de komkommer in stukken, breek de feta en snijd de rode ui fijn. Meng het door elkaar met wat olijfolie, zwarte peper en werk af met dille en wat peterselie.
Serveer op een plateau met couscoussalade.

Griekse yoghurt dip:

Meng Griekse yoghurt met peper, zout, Srirachasaus en peterselie. Serveer als dip bij de saté.