donderdag 18 april
11°C
100 km

BBQ TIP

Vongole met focaccia 

foto4-1.png

Ingrediënten:

  • vongole 
  • witte wijn 
  • look 
  • chilipeper  
  • olijfolie 
  • focaccia 

Bereiding:

Snijd de focaccia in stukken en smeer ze in met olijfolie. 

Snijd de chilipeper en knoflook fijn. Stoof ze aan in olijfolie in een gietijzeren pan op de barbecue. Voeg de vongole toe. Blus met witte wijn. Haal de vongole van de BBQ als de schelpen open zijn. 

Snijd peterselie fijn en voeg toe aan de vongole. 

Grill de focaccia kort langs beide zijden. 

Serveer de vongole met krokante focaccia. 

 

Nacho's met gehakt, cheddar, tomatensalsa en guacamole

foto4-2.png

Ingrediënten:

  • nacho’s 
  • gehakt 
  • BBQ rub 
  • Geraspte cheddar 
  • tomatensalsa (nacho salsa) 
  • geraspte cheddar 
  • zure room 
  • opgelegde jalapeño's 
  • rijpe avocado's 
  • rode ui 
  • koriander 
  • limoen 
  • tabasco 
  • mais (blik) 

Bereiding:

Bak het gehakt met een BBQ kruidenrub in een gietijzeren pan met olijfolie.  

Verspreid de nacho’s over een ovenschotel, verdeel er de geraspte cheddar over, het gehakt en uitgelekte maïs. 

Zet de ovenschotel in de BBQ langs de indirecte zijde. 

Maak guacamole door de avocado te prakken, voeg fijngesneden rode ui toe, koriander, limoensap, tabasco en olijfolie. Kruid af met zout. 

Haal de nacho’s van de BBQ als de kaas is gesmolten. Werk de nacho’s af met tomatensalsa, guacamole, zure room, jalapeño’s en wat koriander.