Bruschetta met gemarineerde gegrilde paprika

Voor 6 personen
Ingrediënten
2 grote paprika's
2 el olijfolie
2 tl rodewijnazijn
2 tl fijngehakte rozemarijnblaadjes
1 knoflookteen, geplet
1/4 tl grof zeezout
1 snufje chilivlokken
6-8 grote basilicum blaadjes
6 even grote sneetjes Italiaans of Frans brood van elk ca 1 cm dik
olijfolie
180gr geraspte kaas
Bereiding
Maak de BBQ klaar voor directe hitte 230-290°C. Grill de paprika's met gesloten deksel ca 15-20 min tot het vel verkoold is en er luchtbellen ontstaan; draai tussendoor wel af en toe.
Doe de paprika's in een middelgrote schaal, dek deze af met vershoudfolie en laat de paprika's 10-15 min uitwasemen.
Verwijder vervolgens van de eerste paprika de steelaanzet en snijd de paprika in de lengte door. Klap de paprika open, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en tot slot ook het vel. Doe hetzelfde met de tweede paprika.
Snijd de paprika's in de lengte in repen van ca 1 cm breed. Doe dezemet de olie, azijn, rozemarijn, het knoflook, zout en de chiliclokken in een schaal en meng alles goed. Dek de schaal af en marineer de repen 1-2 uren op kamertemperatuur.
Hak voor het roosteren van het brood het basilicum fijn en roer dit goed door de paprika repen in de marinade. Maak de BBQ klaar voor directe en indirecte hitte van 180-230°C. Bestrijk de sneedjes brood aan weerskanten dun met olie.
Rooster het brood ca 2 min met gesloten deksel boven directe warmte, tot het aan één kant goudbruin is. Leg het geroosterde brood met de geroosterde kant naar boven op een bakblik.
Bestooi het brood met kaas. Neem de paprikarepen met een vork uit de marinade, laat ze uitlekken boven de schaal en verdeel ze over het brood.
Gril de sneedjes brood vervolgens met gesloten deksel, ca 2 min indirect. tot de kaas gesmolten is.