Kabeljauw of leng of schelvis - nduja aubergine/courgette/curry/cocossaus

Kabeljauw

INGREDIËNTEN
400 g witte stevige vis ala schelvis, kabeljauw, leng,….
1 rode ajuin
1 el lookpasta
1 blik tomatenblokjes
1 aubergine
100g Nduja, sobrasada of verse chorizo
1 el currypasta rood
Tijm, salie, rozemarijn, peterselie
1 courgette
1 bos peterselie
1 blik kokosmelk
Olijfolie
1 bos koriander
1 limoen
Peper & zout

Green Egg benodigdheden:
Conveggtor - gietijzeren grill
Skillet gietijzer

Bereid de Green Egg indirect voor op 200 graden. Verwarm de skillet op het gietijzeren rooster met wat olijfolie erin. Stoof de gesnipperde rode ui, de look, de chorizo/nduja, de tomatenblokjes, de curry in de skillet. Roer door en laat even doorbakken. Doe de kokosmelk erbij, kruid bij met peper en zout, wat limoensap. Leg er de visstukjes bij en laat in de Green Egg meegaren. 10 à 15 minuten en het gerecht is klaar.

Voor de aubergine:
Snij de aubergine in de lengte in, 4 à 5 sneetjes naargelang de grootte. Vul de snedes met blokjes courgette, verse kruiden naar keuze, look, tomatenblokjes. Overgiet met olijfolie en steek er enkele lookteentjes tussen als je dat graag hebt. Kruiden met P/Z. Wikkel in alufolie. Dit pakketje mag rechtstreeks op het gietijzeren rooster ongeveer 20 à 30 min, de aubergine is klaar wanneer hij zacht aanvoelt.

Herbekijk de afleveringen van AVS Zomergroeten

AVS Zomergroeten