Smashed taco met jalapenomayo, gegrilde courgette en salsa tomaat & mango
INGREDIËNTEN
250 g gehakt, Mexicaanse kruiden, verse peterselie
4 sneetjes verse cheddar
1 courgette in plakjes
1 ijsbergsla
4 tortilla’s 15 à 16 cm
Voor de jalapenomayonaise
4 jalapeno's
1 ei, mosterd
1 el azijn
200cc slaolie
Voor de salsa:
Cherrytomatenmix in verschillende kleurtjes
1 mango
1 rode ajuin
1 jalapenopeper
1 bosje koriander
1 limoen
Peper & zout
BEREIDING
Meng de kruiden onder het gehakt, Maak er 4 bolletjes van. Maak de Green Egg klaar met een plancha erin op 200 graden. Leg een bolletje gehakt op de plancha, leg er een tortilla op en druk die plat met de hamburger press. Zorg dat je gehakt gelijk verdeeld wordt. Deksel toe en een kleine 5 minuten laten grillen. Draai om en leg er een sneetje cheddar op. Laat 2 min de kaas smelten en neem dan uit de green egg.
Olie de courgette wat in en grill elke kant ongeveer 2 min. Snijd alles voor de salsa en meng goed door elkaar. Afwerken met extra olijfolie. Maak de mayo door de jalapeno, ei, mosterd en azijn eerst te mixen. Voeg er in een straaltje de olie bij tot ingedikt. Vul de taco met de courgette, knapperige sla en de mayo. Smakelijk!