Kipgehakt spiesjes op limoengras met yoghurtsaus en gegrilde paksoi
INGREDIËNTEN
Voor de kipgehakt spiesjes:
4 limoengrasstengels
400 gram kipgehakt
Half bosje koriander
Komijnpoeder
2 koffielepels gemberpasta
2 koffielepels limoengraspasta
Liefst 2 kleine thaise paksoi, of 1 gewone
Voor de saus:
1 pot Griekse yoghurt1 rode ui
Limoen`
Gemberpasta
Limoengraspasta
Grof zeezout & peper
BEREIDING
Bereid het kippengehakt door alle ingrediënten te mengen. Kneed telkens wat gehakt rond de limoengrasstengels. Zorg dat alles goed aansluit en het kipgehakt in het midden van het spiesje zit. Indien het gehakt te vochtig aanvoelt en daardoor niet goed rond het spiesje te kneden valt, voeg dan wat broodkruim toe.
We gaan de spiesjes op houtskool grillen, maar niet rechtstreeks op de kolen. We bereiden de Green Egg voor direct 250 graden. Op het gietijzeren rooster plaatsen we 2 halve Bricks, als steuntje voor de spiesjes. Leg de spiesjes met beiden uiteinden op de Bricks, zodat het gehakt de warmte krijgt van de houtskool. Deksel toe en na 7 min de spiesjes draaien.
Snij de paksoi, naargelang de grootte van de groente in de gewenste grootte. Doe er wat olijfolie over. Grill direct op het rooster. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus en dien op. Smakelijk!