Yakitori maïskip met braamsaus

Schermafbeelding 2025 08 01 om 15 50 13

INGREDIËNTEN
10 yakitoristicks van kipdijbeen
2 el granaatappelmelasse
2 el tomatenketchup
2 el sojasaus
1 el tamarindepasta
Pijpajuintjes

Voor de saus:
2 bakjes verse bramen
Sojasaus (groen) verminderd in zout
1 el tamarinde
Koriander
Pijpajuintjes

BEREIDING
Meng de granaatappelmelasse met de ketchup, sojasaus en tamarinde. Proef en pas zoet - zuurheidsgraad eventueel aan door extra tamarinde of melasse toe te voegen. Strijk de spiesjes in met deze marinade. Leg 2 brick stenen op de grill, in een green egg van 250 graden. Leg de spiesjes met hun uiteinden op de bricks en laat 5 min grillen (afhankelijk van de grootte van je kipstukjes). Draai ze om, lak nog eens met de marinade en laat terug 5 min grillen.

Voor de saus warm je wat olijfolie in de skelet. Doe er de bramen en de andere ingrediënten bij. Laat een 5 tal min doorbakken tot de saus pruttelt en wat indikt. Werk af met pijlajuin en koriander. Laat het smaken!

Herbekijk de afleveringen van AVS Zomergroeten

AVS Zomergroeten